PRAŠINA VAM SMETA, A NE ZNATE KAKO JE SE RIJEŠITI? Donosimo vam zanimljive savjete

Prašina u našem kućanstvo može biti jako iritantno, ali isto tako stvara se estetski problem kada se nakupi na površinama, a šmrcanje, suha sluznica, kihanje, sve to mogu biti znakovi da je u vašem domu previše prašine, a stvari mogu biti i gore ukoliko ste alergični na prašinu.

Donosimo vam nekoliko zanimljivih ideja:

  • Uređaji koji čiste zrak – Na tržištu postoje pročišćivači zraka te mogu biti jako efikasni, ali i cjenovno koštaju
  • Prozor treba biti otvoren – Ne možete konstantno imati zatvorene prozore pa se preporuča da ih otvorite kasno navečer i rano ujutro
  • Tkanine koje skupljaju prašinu – Ukoliko imate mekane sofe sa spužvom i tkaninom, šansa da će one biti prava skladišta prašine i grinja su velike te vam ne preostaje vam ništa drugo nego da uzmete usisavač u ruke i usisate prašinu koja se nakupila na vašem kauču ili fotelji.
  • Renoviranje stana ili zgrade može izazvati probleme – Prašine od građevinskih radova teško se riješiti jer sitne čestice lebde zrakom i polako padaju na predmete u kući.
  • Tepisi mogu i pomoći i odmoći – Dok tepisi skupljanju prašinu iz zraka, hodanjem tu istu prašinu možete vratiti natrag u zrak pa stoga trebate imati dobar usisavač s kojim biste izvukle prašinu i to barem jednom tjedno.
  • Čistite prašinu isključivo mokrom krpom – Brisanje prašine sa suhom krpom može se činiti produktivno, ali tako sam raspršujete čestice prašine. Kako biste se riješili prašine, čistite vlažnom krpicom.
Facebook Comments


Loading...
DIJELI