Proučite ove prirodne lijekove koji su odlični borci protiv gripe i prehlade

Pixabay

Influenza je vrlo zarazan virus, obična prehlada ima slične simptome, ali ako imate visoku temperaturu, glavobolju, bolove u kostima i mišićima, gubitak apetita, opću slabost i umor, to nije prehlada, nego gripa.

Biljni lijekovi, nabrojeni ovdje, sadrže aktivne sastojke, koji posjeduju antivirusna, anti-bakterijska i anti-gljivična svojstva, što je potvrđeno ne samo dugogodišnjim korištenjem ovih biljaka, nego i laboratorijskim istraživanjima.

Ove biljke osnažuju imunitet i stvaraju štit od mnogih bolesti.

Češnjak

Češnjak sadrži supstancu allicin, koja ima antimikrobna svojstva. Zbog allicina češnjak je vrlo učinkovit kod kroničnog bronhitisa, gripe i čestih prehlada.Češnjak se odavno koristi u narodnoj medicini kao sredstvo za jačanje organizma, protiv kožnih bolesti, za liječenje reumatizma, visokog krvnog tlaka, šećerne bolesti itd.

Propolis

Propolis je ljekovit proizvod pčela medarica. Zbog svog sastava propolis djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica. Posebnost propolisa je da bakterije na njega ne stvaraju otpornost i nema štetnih popratnih pojava, što je mana sintetičkih antibiotika.

Povijesni zapisi pokazuju da je propolis bio važan i cijenjen proizvod u medicini Egipćana, Babilonaca, Arapa, Grka, Rimljana i drugih starih naroda.

Crni kumin

Crni kumin (čurukot, kalinji) uspješno se koristi već najmanje dvije tisuće godina za liječenje mnogih bolesti, uključujući gripu. O njegovim nevjerojatnim ljekovitim svojstvima je govorio prorok Muhamed: “Crni kumin liječi sve osim smrti”.

Crni kumin se može koristiti za prevenciju gripe ili za liječenje gripe i prehlade. Također pomaže kod dugotrajnog kašlja. Općenito, crni kumin osnažuje imunitet i sadrži preko stotinu vitamina i nutrijenta.

Đumbir

Đumbir je trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana, podrijetlom iz Kine. Ova višegodišnja biljka je veoma rasprostranjena po Aziji gdje se tisućama godina koristi kao lijek, začin, hrana i sredstvo za uljepšavanje, prenosi alternativa-za-vas.com

Facebook Comments

Loading...
DIJELI