RIJEŠITE INFEKCIJU PRSTA S PRIRODNIM LIJEKOVIMA: Učinite ovo i nećete morati ići liječniku

Pixabay

Znate li što je to paronihija? Vjerojatno se svaka osoba u životu susrela s tom neugodnom i bolnom pojavom. Najmanji udarac, pa i maleni trn ili zanoktica mogu biti pokretači paronihije. To i nije tako bezazleno, a ukoliko ne znate kako riješiti problem ili je upala tkiva uznapredovala, morat ćete se obratiti liječniku.

Naime, iako se traume možda i ne sjećate, kroz sitnu pukotinu bakterije su ušle u kožu oko nokta. Primijetit ćete to po crvenilu koje se pojavljuje nekoliko sati od traume, piše portal Dnevno.

Nakon crvenila stvara se gnojni čir. Ne pokušavajte na silu istisnuti gnoj, niti probijati kožu iglom. To je velika greška koja će samo produljiti upalu ili čak dovesti do kirurškog zahvata.


Paronihija najčešće nastane nakon sljedećih radnji:

-nakon ozljedi,
-rezanja noktiju ili manikure,
-čupkanja okolne kožice,
-kroničnog nadražaja (npr. deterdženti),
-držanja ruku dugo vremena u vodiOve neugodne pojave možete se riješiti pomoću sastojaka koje uvijek imate u kuhinji.

Uzmite sol i običan tanjur ili bilo koju posudu u koju možete staviti cijelu šaku. U toplu vodu, ne prevruću, ali ne ni premlaku, stavite žlicu soli i uronite ruku u tekućinu.

Držite sve dok se voda ne ohladi, a potom ponovite postupak. Nakon toga lagano posušite ozlijeđeno područje, tapkajte, ne stiskajte, ne stružite. Ponovite ovaj postupak ujutro i navečer.

Već nakon prvog tretmana osjetit ćete veliko olakšanje i smanjenje boli, a ovisno o tome koliko je prošlo od ozljede i naticanja, kroz par dana u potpunosti ćete riješiti problem.

Uz to možete uzeti malu žličicu, tek toliko za tanak sloj meda, zaviti prst. Osim što ćete zavojem zaštiti zahvaćeno područje od nove ozljede, med će uvelike pomoći u procesu otklanjanja upale. Pripazite tek da je med kojeg ste koristili pravi. Jedan od najlakših načina provjere kvalitete meda je ulijevanje u šalicu čaja. Ukoliko med najprije padne na dno šalice bez da se razvodni, znači da imate pravi med.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI