Ruke su vam suhe i ispucale od dezificijenasa? Čudotovorna kombinacija rješava problem!

Zbog hladnog zraka i promjena u temperaturi, ali i trenutnih mjera protiv korone virusa, koji uključuju konstantnu brigu oko higijene ruku, mnogim građanima se pojavio problem suhih i ispucalih ruku.

Ipak, važno je napomenuti kako i u ovim vremenima ne treba pretjerati niti sa pranjem urku niti sa korištenjem brojnih deificijenasa. Naime i prečesto pranje i izloženost ruku  raznim kemikalijama čine dodatnu štetu. Uz to važno je naglasiti kako je ruke najbolje prati u mlakoj vodi.

Pranje ruku je temeljna higijenska navika, značajna kad se radi o prevenciji mnogih zaraznih bolesti. Svakodnevna borba protiv mikroba i virusa pretjeranjim pranjem ruku može skinuti zaštitni sloj površinskih masnoća  i posljedično dovesti do hrapavih, crvenkastih, ispucalih ruku, do stvaranja rana. Ruke u takvom stanju predstavljaju pogodniji teren za razmnožavanje bakterijskih kolonija.

Ukoliko su vam ruke ispucale i ne znate više kako si pomoći, pokušajte ovu čudotvornu kombinaciju!

Priroda pomaže Med je bogat šećerima te djeluje intenzivno protiv dehidracije kože, stoga je dovoljno ponekad utrljati i sami med ostaviti ga nekoliko minuta i potom isprati.

Med u kombinaciji s maslinovim uljem je nešto što s usudimo nazvati čudotvornom kombinacijom!

Ruke temeljito operite i obrišite ih ručnikom. Na vlažne ruke nanesite mješavinu od žličice meda i žličice maslinovog ulja. Stavite ruke u plastičnu vrećicu i u pamučne rukavice na 30 minuta. Tako će toplina izazvati da aktivni sastojci jače prodiru u dubinu kože.

Napominjemo kako i maslinovo ulje, jednako kao i med možete koristiti zasebno. Dovoljno je lagano zagrijati malo ulja te ga potom utrljati u ruke.

BILJKA KOJU VOLIMO

Aloe Vera  jednako je sjajna u borbi protv ispucalih ruku. Ako ju trenutno imate doma, iskoristite ju i nahranite kožu ruku. Postupak je jednostavan iz Aloe Vere izvadite gel i njime premažite ruke. Držite gel dvadesetak minuta, a potom isperie mlakom vodom.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI