Smršavite uz pomoć marelica i izliječite rak! Ovako ih koristite!

Unplash

Ljekovitost marelica potvrđena je kad su u pakistanskoj dolini Hunza otkriveni vitalni stogodišnjaci koji su svaki dan konzumirali marelice. Iz koštica marelica dobiva se spoj amagdylin, iz kojega se jednostavnom ekstrakcijom dobiva i leatril – spoj oko kojega su se kovale teorije urote. Naime, od 1971. godine zabranjen je na području SAD-a, no neki ga nazivaju pravim lijekom protiv raka. Do zabrane je došlo jer sadrži opasne doze cijanida, no mnogi sumnjaju na urotu farmaceutske industrije.

Marelice su ljekovite i protiv zatvora te slabokrvnosti, koriste boljem mokrenju, smanjenju kiselosti u organizmu, za njegu suhe kože lica te kao dio dijete za one s oboljelim srcem i krvnim žilama. Dobre su i protiv raznih kožnih problema, napetih mišića te bolova u uhu.

Protiv slabokrvnosti i kao dijeta jedite svježe plodove što dulje, a izvan sezone pijte sok od  marelica ili jedite kompot od marelica tri puta na dan. Za smanjenje kiselosti u organizmu jedite suhe marelice tijekom duljeg razdoblja (barem mjesec dana). Pritom uživajte u ovom voću bez straha jer je kalorijska vrijednost 100 grama marelica između 40 i 50 kalorija.  Uz to su bogate vlaknima koja produžuju osjećaj sitosti, ali i potiču probavu, bilo da ih jedete suhe ili svježe. Visok udio vlakana, osim probavi, doprinosi i smanjenju lošeg kolesterola u organizmu, što znači da je smanjen rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Marelice su bogate i vitaminom A koji je poznat i pod imenom retinol. Ovo je vitamin topiv u mastima koji pomaže očuvanju vida te čuva imunološki sustav. Također štiti kožu i održava je mladom. Uz to su i izvrstan izvor antioksidansa koji štite od slobodnih radikala koji se smatraju odgovornima za razvoj niza bolesti. Tu je i kalcij potreban za razvoj i kvalitetu kostiju, a marelice su bogate ovim mineralom, kao i kalijem.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI