Sok od limuna čisti limfni sustav: Lijek koji je spasio milijune ljudi od teških bolesti!

Limfni sustav važan je dio imunosnog sustava. Njegova je funkcija zaštita tijela od virusa i bakterija. Oni se neutraliziraju u limfnim čvorovima i sprječavaju ulaženje u krvne žile.

Kada je limfni sustav u dobroj formi, cijelo tijelo radi “kao urica”. Međutim, zbog specifične funkcije, limfni je sustav sklon nakupljanju toksina pa ga je s vremena na vrijeme potrebno detoksicirati.

To je naročito važno za ljude s respiratornim problemima, kardiovaskularnim i bubrežnim bolestima te osobama sa sindromom kroničnog umora.

Detoksiciranje limfnog sustava

Naranča, grejpfrut i limun zaduženi su za čišćenje limfe. Ovi plodovi bogati su vitaminima i voćnim kiselinama koje savršeno čiste limfu. Zbog toga se u slučaju prehlade ili gripe preporučuje obilno konzumiranje ovog voća koje poboljšava imunitet.

Limunov sok mora biti čist, bez dodatka vode ili šećera. Pije se pola sata prije obroka ili sat vremena nakon jela kroz slamku, kako se ne bi oštetila zubna caklina. Nakon toga isperite usta vodom kojoj je dodata žličica sode bikarbone. To će neutralizirati kiselinu u ustima. Kako biste proveli čišćenje limfe limunovim sokom, bit će vam potrebno 200 plodova limuna.

Tijekom 12 dana morate iskoristiti 201 limun.

Prvi dan – 5 limunova

Drugi dan – 10.

Treći dan- 15.

Četvrti dan – 20

Peti dan – 25

Šesti dan – 25

Sedmi dan – 25

Osmi dan – 25

Deveti dan – 20

Deseti dan – 15

Jedanaesti dan – 10

Dvanaesti dan – 6

Kod kroničnih bolesnika nakon prvog tretmana dolazi do olakšanja, a onda se bolest može vratiti. U tom slučaju potrebno je provesti liječenje skraćenim postupkom:

Prvi dan – pije se sok od 1 limuna

Drugi dan – 2

Treći dan – 3

Četvrti dan – 4

Peti dan – 5

Šesti dan – 4

Sedmi dan – 3

Osmi dan – 2

Deveti dan – 1

Tijekom devet dana iskoristit ćete 25 limunova.

Sok od limuna, cikle i mrkve

Potrebno vam je:

  • 2 kg limuna (s korom ali bez sjemena)
  • 2 kg cikle
  • 2 kg mrkve
  • 2 kg nara
  • 2 kg brusnice
  • med

Priprema:

Iscijedite sokove od svakog povrća tj. voća zasebno, a zatim sve pomješajte. Dodajte med i ostavite sve u jednoj posudi s poklopcem u hladnjak. Uzmite 50 ml soka i razblažite s 50 ml tople vode i pijte 10 dana svako jutro na prazan želudac. Zatim napravite pauzu od pet dana. Opet ponovite ovu kuru ispijanja soka tijekom sljedećih 15 dana.

Specijalisti preporučuju čišćenje limfe ovim sokom dvaput godišnje: u jesen i u proljeće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI