STALNO STE POD STRESOM? Pokušajte s ovom vrstom antistresne terapije

Pixabay

Današnji stil života, brz tempo i velika mentalna naprezanja itekako iscrpljuju naše tijelo. Posljedice su umor, nezadovoljstvo, razdražljivost, iscrpljenost, ukratko – stres.

Postoje brojne metode opuštanja, od lagane šetnjice u prirodi ili kupke u pjeni s dodanim eteričnim uljima. No rijetko kada imamo vremena za to. Ako nemate vremena čak ni za odmor u zamračenoj sobi s tihom meditativnom glazbom ili nešto u tom stilu, pokušajte s drevnom kineskom metodom koju preporučuju brojni stručnjaci, piše portal Dnevno.

Riječ je o masaži jedne specifične točku na uhu.

Metoda dolazi iz kineske akupunkture, a njezina se primjena često naziva i psihorefleksologija. Masažom ove točke možete otkloniti stres. U kineskom se ona naziva shenmen (神門, shén mén), što znači “vrata duha”.

Pravilna masaža izvodi se tako da uzmete komad vate ili štapić za uši i lagano masirate tu točku. Kako bi se postigao pravi učinak, dišite duboko.Kada udišete okrenite glavu ulijevo, a kada izdišete udesno. Preporučuje se da to ponovite nekoliko minuta svaku večer prije spavanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI