STIGLA JE NJIHOVA SEZONA: Jagode su jako pogodne za naše zdravlje, nećete moći vjerovati što sve mogu spriječiti

Svi smo barem jednom u životu bili opsjednuti jagodama kada dođe njihovo vrijeme u sezoni. Mnogi od nas znaju ih jesti na raznorazne načine i uživanje je naprosto očaravajuće.

Jagoda je rod biljaka iz porodice ružovki s desetak vrsta te ima najviše kalija koji dobro utječe na živčani sustav, dobar je za bubrege i pomaže protiv visokog tlaka.

Jagoda također sadrži kalcij i fosfor koji su dobri za kosti, magnezij koji pomaže u borbi protiv stresa te željezo koje daje energiju mišićima.


Kako su određene studije pokazale, jagode djeluju antikancerogeno te da podižu imunitet. Istraživanja su pokazala da konzumacija tog voća može smanjiti rizik za nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače.

Također treba izdvojiti i naglasiti kako su jagode na popisu voća s visokim sadržajem antioksidansa na visokom četvrtom mjestu te navedeni elementi štite tijelo od slobodnih radikala koji su povezani s preranim starenjem i raznim bolestima, uključujući i Alzheimerovu bolest.Facebook Comments

Loading...
DIJELI