TAKO JE LAKO BITI MUŠKARAC! Ovo je pet saveznika koji će vam pospješiti seksualnu moć i spriječiti karcinom prostate!

Shutterstock

Rak prostate jedan je od najčešćih oblika raka kod muškaraca. Iako ne možete izbjeći razvoj te bolesti kada se pojavi, zdrava prehrana može umanjiti rizik od njezina nastanka. Stručnjaci iz različitih krajeva svijeta izvršili su istraživanja kako bi se dobio popis pet namirnica koje mogu pomoći u sprječavanju nastanka karcinoma prostate.

Kurkuma

Ovaj žućkasti začin sadrži kurkumin, spoj koji može imati protuupalna svojstva. Studije pokazuju da kurkumin remeti način metabolizacije stanica raka prostate. Najnovija japanska istraživanja učvrstila su tu spoznaju.

Lubenica

Za svaka dva miligrama likopena koji su sudionici konzumirali svakodnevno, doživjeli su pad od jedan posto u riziku od razvoja karcinoma prostate, pokazalo je istraživanje Sveučilišta u Illinoisu iz 2017. godine. To se možda ne čini mnogo, ali vrlo mala količina lubenice sadrži od 9 do 13 miligrama likopena koji ima blagotvorne učinke na sprječavanje razvoja malignih oboljenja.Artičoka

U samom središtu ovog povrća nalazi se antioksidans ferulinska kiselina, koja može smanjiti rast stanica raka prostate. Nedavna talijanska studija utvrdila je da dijeta bogata ferulinskom i kofeinskom kiselinom (koja se također nalazi u kavi) može smanjiti rizik od nastanka raka prostate.

Sardine

Ribe koje žive u hladnim vodama poput sardina sadrže omega-3 masne kiseline koje mogu poboljšati zdravlje stanica prostate, kaže urolog David A. Levy. Uzimanje više omega-3 masnih kiselina može uveliko ubrzati metabolizam stanica tog muškog organa, a razlika se može uočiti za samo šest tjedana, kaže dr Levy.

Mrkva

Spoj odgovoran za dobar vid također može pomoći i u zaštiti vaše prostate. Muškarci koji su češće jeli mrkvu imali su 65 posto manje vjerojatnosti da će razviti rak prostate od muškaraca koji su jeli manje, pokazalo je nedavno vijetnamsko istraživanje. Zašto? Karoten u mrkvi može biti više “bioraspoloživ” nego u drugim namirnicama, a to znači da vaše tijelo može bolje apsorbirati hranjive tvari iz mrkve.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI