TAMNA ČOKOLADA MOŽE BITI ZDRAVA: Štiti od srčanih problema kod osoba s dijabetesom tipa 2

Šećerna bolest ili dijabetes (diabetes mellitus) kronična je bolest povećanja razine glukoze, tj. šećera u krvi.

Razlikuju se dva osnovna tipa šećerne bolesti: tip 1 kada gušterača ne proizvodi inzulin i tip 2 kada je učinak proizvedenog inzulina smanjen.

Čak i ako nemate dijabetes, nezdravom prehranom mogli biste ga ubrzo razviti. Stoga pripazite sa slatkišima, napose s čokoladom.


No kada se umjereno uživa, tamna čokolada može biti zdrav i ukusan način da zadovoljite svoju potrebu za slatkim.

Bogata je flavonoidima, vrstom biljnog spoja koji može pomoći u sprječavanju rezistencije na inzulin i zaštititi od srčanih problema kod osoba s dijabetesom tipa 2.



Osim toga, ima manje šećera, ugljikohidrata i kalorija od mliječne čokolade, svega 13 grama ugljikohidrata u svakoj porciji od 28 grama.

Za najbolje rezultate potražite tamnu čokoladu s udjelom kakaa od najmanje 70% i nemojte pojesti više od 28 grama odjednom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI