TOPLA ILI HLADNA VODA? Provjerite što je bolje za metabolizam i cirkulaciju

Foto: Pixabay/Ilustracija

Svi znaju koliko je bitna konzumacija vode. No, topla voda natašte ima puno beneficija.

Ubrzava metabolizam, pospješuje probavu i čisti tijelo od toksina. Kao i drugi topli napici, poput prirodnih čajeva, topla voda brže razlaže hranu, dok konzumiranje hladne vode za vrijeme i nakon jela zgušnjava masti u hrani i stvara masne naslage koje su jedan od najčešćih estetskih, ali i zdravstvenih problema.

Topla voda ublažava bol, ne samo izazvan grčevima ili nadutošću, već i menstrualnim tegobama. Toplina opušta želudac i pospješuje kapilarnu cirkulaciju. Ona povećava temperaturu tijela, ubrzava metabolizam i samim tim, topi više kalorija, tako da je nutricionisti preporučuju tijekom procesa mršavljenja. Usto, ona blagotvorno utječe i na bubrege i sve organe za izlučivanje.

Na koncu, čaj koji je prvi u redu najzdravijih prirodnih preparata, nije ništa drugo nego topla voda s dodatkom zdravih čestica. Ono što se kod nas rjeđe prakticira jest konzumacija čajeva na visokim temperaturama. Pokušajte.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI