TRIK KOJI JE ODUŠEVIO ŽENE: Uklonite bore s lica i pomladite se!

Da biste održavali mladolik izgled, jedite i primjenjujte biljke koje se u te svrhe rabe već stoljećima.

Bosiljak

Sadrži adaptogene koji pojačavaju sposobnost tijela da se bori protiv stresa, vodećeg uzroka preranog starenja. Adaptogeni uravnotežuju razinu kortizola i proizvode umirujući učinak na um i tijelo.

Također, smanjuje rizik od stanja povezanih sa stresom, poput srčanih bolesti, dijabetesa i demencije. Budući da stres utječe i na kožu, primjenom te biljke lokalno možete smanjiti upalu i hiperpigmentaciju.

KurkumaKurkumin je aktivni sastojak kurkume koji joj daje snažna svojstva protiv starenja. Djeluje kao snažan antioksidans i štiti stanice od slobodnih radikala koji ih oštećuju.

Ako kurkumu pomiješate s malom količinom mlijeka, pasta djeluje kao duboki piling za poboljšanje izgleda vaše kože i vidljivo smanjenje pora. Ako se redovno rabi, pomaže u zatezanju kože i smanjuje pojavu sitnih bora.

Origano

Iz lišća biljke izvlači se ulje koje sadrži spoj nazvan karvakrol, koji sprječava starenje i poboljšava cjelokupno zdravlje.

Ako eterično ulje origana razrijedite u nekom baznom ulju, možete ga nanositi na kožu, a kako sadržava mnoštvo antioksidanata i vitamina, popravit će elastičnost kože i dati joj sveži izgled.

Ulje origana može da ubrza zacjeljivanje sitnih ogrebotina i posjekotina jer ima antibakterijska svojstva.

Istraživači su također otkrili da ulje origana pomiješano s raznim drugim biljem i začinima može sniziti razinu glukoze, što je dobro u kontroliranju dijabetesa.

Borovnica

Ekstrakt borovnice popularan je biljni dodatak koji sadrži antocijanozide. Studije su pokazale da borovnice mogu smanjiti rizik od katarakte i glaukoma zbog sposobnosti jačanja krvnih žila te da štite od oštećenja očne mrežnice.

Također, potiču protok krvi i cirkulaciju, opskrbljujući kožu dodatnim kisikom. To povećanje kisika održava elastičnost kože i smanjuje pojavu vena.

Ginkgo

Ginkgo biloba je drvo podrijetlom iz Kine. Njegove su aktivne komponente: flavonoidi i terpenoidi.

Flavonoidi štite stanice od oštećenja i pridonose zdravoj, mladolikoj koži. Nanošenje ekstrakta ginka na kožu djeluje kao barijera od UV oštećenja, nešto nalih kremi za sunčanje.

Drugi aktivni sastojak, terpenoid, pojačava cirkulaciju krvi i može da spriječi stvaranje ugrušaka u krvi, smanjujući rizik od srčanog ili moždanog udara.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI