VAŠA JE PREHRANA PREDVIDLJIVA? To i ne mora biti tako loše, ali svakako može biti bolje

Pixabay

Što zbog manjka vremena, što zbog manjka volje, nerijetko smo robovi istovrsnih obroka. Svakog dana pripremamo iste namirnice i jedemo ih u istim kombinacijama.

U jednu ruku, tvrde dijetetičari, to može biti dobra rutina jer takvom pripremom hrane smanjujemo vrijeme pripreme, ali i samog kuhanja. Dakako, samim time izbjegli smo i nepotreban stres oko svakodnevnog planiranja obroka.

Također, predvidljivi obroci odlična su metoda za prelazak na zdraviju prehranu jer s manje opcija, manje su i šanse da ćete odabrati nešto nezdravo.

No, predvidljiva prehrana i po mnogočemu je loša. Njoj nerijetko manjka ključnih nutrijenata bez kojih brže gubite energiju, fokus, a i manje ste zadovoljni ishranom.

Kako bi to izbjegli, a i dalje uživali sve pogodnosti predvidljive prehrane, dijetetičari predlažu dodavanje proteina prehrani. To može biti meso, jaja ili pak mahunarke.Dakako, mikronutrijenti kakvi su minerali i vitamini neizostavan su dio prehrane, pa ako vaša predvidljiva prehrana ne sadrži iste, vrijeme je da ih dodate. U tom slučaju, odlična je metoda “šarenog povrća”. To znači da obroku dodate bar tri povrća, različitih boja.

Naposljetku, sve ovo ne mora biti upravo onaj dodatak kojeg želite izbjeći pripremajući svaki dan isto. Sve ove promjene mogu proći nezamijećeno ako nastavite pripremati namirnice na isti način i istim redoslijedom, ali mrvicu zdravije.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI