(VIDEO) GENIJALNO! Pogledajte kako je ova žena skrenula pozornost na rak dojke

Mnogo je načina kako podići svijest javnosti oko nekog problema u medijima, na primjer o raku dojke. Kako god bilo, većina ljudi se sjeti da taj problem postoji tek kad im bliska osoba dobije karcinom.

Oktobar je mjesec u kojem se svake godine podiže svijest o samopregledu grudi, a Whitney Zelig (29) iz New Yorka učinila je to na neobičan način.

Postavila je skrivenu kameru umjesto dugmeta na majici i prošetala ulicama grada te snimala poglede prolaznika. U grudi su joj pogledali ne samo muškarci, nego i žene pa čak i jedan pas.

“Dame, nemojte zaboraviti provjeriti svoje grudi. Rano otkrivanje spašava živote. Četrdeset posto dijagnosticiranih karcinoma dojke otkriju žene koje osjete kvržicu pa je uspostavljanje redovnog samopregleda dojke vrlo važno. Ovi testovi su jednostavni i za njih je potrebno samo nekoliko sekundi”, poručila je Zelig čija je majka preživjela rak dojke.

“Rano otkriven rak dojke utječe na to da 99 posto osoba preživi”, poručila je u videu koji je 2019. godine postao viralan.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI