VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI: Unatoč preporukama na internetu, ne nanosite ove proizvode na lice!

Iako se na internetu mogu naći razni savjeti za njegu kože i revitalizaciju, nisu svi savjeti dobri. Naprotiv, mogli bi vam nanijeti više štete nego koristi.

Ovo je popis preparate koje biste trebali izbjegavati i ne nanositi na lice.

Lak za kosu

Možda ste naišli na savjet da se lakom za kosu mogu isušiti akne. No to bi moglo dovesti do začepljenja pora i iritacije kože.

Losion za tijeloU odnosu na kožu lica, koža na tijelu je deblja i otpornija. Losioni za tijelo obično sadrže više mirisa i manje sastojaka koji su namijenjeni za hidratizaciju. Iako nisu svi losioni za tijelo štetni za lice, bolje ih nemojte nanositi.

Pasta za zube

Iako pasta za zube doista može isušiti akne, također će iritirati vašu kožu, te može izazvati ozbiljnije probleme, kao što su kemijske opekotine ili ožiljci.

Vazelin

Često se rabi za hidratizaciju suhe ili ispucale kože, međutim to nije odgovarajuće rješenje za vaše lice. Kada prvi put nanosite vazelin na lice, možda ćete osjetiti da pomaže da je vlaži i omekšava, ali ona se počinje pretvarati u određene nepravilnosti.

Šećer

Može biti pogodan za piling nogu, ali kožu na licu može oštetiti jer je previše grub.

Soda bikarbona

Ima grubu teksturu i konzistenciju koja može navesti neke ljude da je rabe kao piling. Izbjegavajte to pod svaku cijenu! Održavanje prirodne pH ravnoteže bitan je aspekt zdravlja kože.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI