Vrijeme je da počnete konzumirati namirnice koje sprječavaju začepljenje krvnih žila

pixabay.com

Ove su namirnice bogate antioksidansima, zdravim mastima i rastvorivim vlaknima. Ne samo da će očuvati zdravlje srca, nego će ova hrana poboljšati i vaše opće zdravlje.

Brokula

Ovo je povrće bogato vitaminom K koji sprječava kalcifikaciju arterija te ih čini fleksibilnijima. Usto, brokula sprječava oksidaciju LDL kolesterola koji može izazvati srčana oboljenja.

Chia sjemenke

Ova namirnica sadrži alfa-linoleinsku kiselinu i vlakna, i to u dovoljnoj količini da spriječi porast lošega kolesterola, snizi razinu triglicerida i regulira krvni tlak.Cimet

Mnoga srčana oboljenja mogu se spriječiti konzumiranjem samo jedne žlice cimeta dnevno. Ovaj začin sprječava stvaranje naslaga u arterijama te smanjuje razinu kolesterola u krvi. Također, cimet je bogat antioksidansima i time štiti stanice u organizmu od štetnih utjecaja slobodnih radikala.

Zeleni čaj

Ovaj popularni napitak sadrži katehine koji mogu spriječiti stvaranje blokada u arterijama. Ubrzava metabolizam, pomaže u održavanju optimalne mase i tako štiti zdravlje srca.

Orašasti plodovi

Konzumiranjem sirovih orašastih plodova činite veliku uslugu općem zdravlju, a naročito zdravlju srca. Badem je najbolji izbor jer sadrži vitamin E, proteine, vlakna i mononezasićene masti. Orasi će pak spriječiti začepljenje arterija, smanjiti upalne procese i pomoći da održite normalan krvni tlak.

Sok od naranče

Ako želite regulirati krvni tlak i spriječiti začepljenje arterija, pijte 1 do 2 čaše soka od naranče dnevno. Naravno, bez dodanog šećera.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI