ZDRAVSTVNI SAVJETI NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU: S ovih pet sastojaka možemo osvojiti bilo kojeg frajera!

Stocksy

Jeste li primijetili kako su Indijke uvijek najbolje plasirane na izborima ljepote? Također, jeste li primijetili kako Indijke imaju tako graciozno, otmjeno držanje, gustu i sjajnu kosu te fantastičan, zlatni ten? U čemu je tajna? U kozmetici ili u nečem drugom? Indijke su dakle najkarakterističnije po prekrasnoj dugoj, gustoj kosi, zlatnom tenu i intenzivnom make-upu, posebno po crnim kajal olovkama za oči.

Kajal je drevna šminka za oči metalnog sjaja i neprozirne teksture koja iznimno ističe oči. Radi se od prirodnih sastojaka koji su dobri za zdravlje očiju – pepela pomiješanog s uljem ili, još bolje, bademovim maslacem koji će i nahraniti nježnu kožu.

Kokosovo ulje obilato koriste za kosu, masažu vlasišta i za hidrataciju kože. Zagrijati 1 žlicu kokosovog ulja i umasirati u vlasište i kosu. Ostaviti 2 sata i isprati.

Kurkuma je najčešći sastojak maski za taj predivan zlaćani ten (pomiješana s jogurtom i medom). Pomiješati 1 žličicu kurkume s malo meda i jogurta da dobijete gustu pastu. Držati 20 minuta i isprati.

Slanutkovo brašno je uvijek prvi izbor kao sredstvo za piling kože kako bi bila glatka i čista (pomiješan s kurkumom i limunom). Pomiješati 1 žlicu tog brašna s malo limunova soka i žličicom kurkume. Staviti na lice 15 min, istrljati i isprati.Amla prah (biljka puna C vitamina) je glavni sastojak maske za tu fenomenalnu, gustu i jaku kosu te kao prevencija sjedim vlasima. Pomiješati amla prah s toplom vodom u pastu, nanijeti na kosu, staviti kapu za tuširanje. Držati pola sata i isprati. Amlu nabavite u trgovinama zdrave hrane.

Tradicionalna vedska znanja iz medicine – Ayurveda, tretiraju tijelo kao cjelinu, a ne kao skup dijelova. Sukladno ajurvedskim učenjima, jedini živi dio nas samih je atma, odnosno duša.

Sve što se ispoljava na fizičkoj razini je zapravo izraz duše koji se reflektira kroz tijelo – to je mantra indijskih ljepotica.

Ayurveda nas uči da harmonija između osjetilnih organa, uma i Malas (otpadnih tvari) dovodi do opće dobrobiti i zdravlja. Međutim tu nije riječ samo o fizičkom procesu. Svaki put kada našem sustavu nešto nedostaje ili nečega ima previše dolazi do neravnoteže”, kaže dr Anil Kumar, liječnik ayurvedske medicine i kirurgije. U ajurvedi dobar život zapravo znači živjeti život u harmoniji.

Indijke tu ravnotežu već stoljećima traže kroz razvijanje duhovne strane kroz prakticiranje joge i meditacije te pridržavajući se prirodnog drevnog ajurvedskog sustava za savršeno zdravlje tijela i uma.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI