Znanstvenici rekli svoje: Donosimo kako najlakše smršavjeti

Photo Tomislav Miletic/24sata

Kako ljeto dolazi i približavaju se oni trenuci kada imamo sve manje odjeće na sebi, mnogi će krenuti u pokušaje gubitka neželjenih kila.

Donosimo čak 7 savjeta s kojima će skidanje suvišnih kilograma biti lakše nego ikada, piše Healthline.

1. Kvalitetno započnite dan

Jedite visoki protein doručak.

Brojne studije su pokazale da oni koji su doručkovali doručak s visokom razinom proteina su unosili manje kalorija tijekom dana.



2.  Znajte što treba “preskočiti”

Izbjegavajte slatke napitke i voćni sok.

Jako puno kalorija čovjek može popiti, stoga je bolje smanjiti količinu konzumacije takvih napitaka.

3. Voda

Pijte vodu pola sata prije jela. Jedna studija pokazala je da je voda za piće pola sata prije jela povećala gubitak težine za 44% tijekom 3 mjeseca.

Tako malo je potrebno, a takva korist!

4. Pazite što jedete

Svakodnevno konzumirajte čim više zdravih namirnica. Određena hrana je vrlo korisna za gubljenje masnoća, a njezinoj privlačnost pomaže što je i vrlo zdrava za sam organizam.

Voće, povrće, riba, piletina….to je uvijek dobar izbor.

5. Ne morate se odreći omiljenih kofeinskih napitaka, samo promijenite način konzumacije 

Pijte kavu ili čaj. Kofein može ubrzati metabolizam za 3-11%, samo pripazite sa čime ga konzumirate.

Naviknite se da čaj ili kavu pijete bez šećera i drugih dodataka. Zeleni čaj, na primjer, je posebno zdrav u kombinaciji sa samo malo limuna.

6. San

Dobar san zlata vrijedi. Isključite elektronske uređaje, ušukajte se u krevet s dobrom knjigom i kvalitetna sna neće izostati.

Loš san je jedan od najsnažnijih čimbenika rizika za povećanje tjelesne težine pa je stoga briga o vašem spavanju važna.

7. Kretanje

Ne stignemo uvijek u teretanu, ali uvijek možemo se malo više kretati.

Umjesto javnog prijevoza, odlučite se za šetnju. A neka vam vrijeme provedeno u prirodi postane navika. Razgibavanje ujutro je uvijek dobra odluka jer ubrzava naš metabolizam i čini nas spremnim za dan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI