Zastupnica u Parlamentu BiH ‘popljuvala’ Marijanu Petir zbog vehabija

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Kapetanović je ustvrdila kako takve izjave nisu u duhu dobrosusjedskih odnosa

Zamjenica Predsjedavajuće zajedničke komisije za europske integracije, Komisije za vanjske poslove PS BiH kao i zastupnica u državnom Parlamentu Nermina Kapetanović komentirala je navode Marijane Petir, hrvatske europarlamentarke koja je na sjednici Pododbora za Sigurnost i obranu, te Odbora za vanjske poslove kazala da navodni strani borci radikaliziraju muslimansko stanovništvo u BiH i “vehabijskim naseljima”, koja niču uz granicu, i prijete Hrvatskoj, piše N1.

Kapetanović je ustvrdila kako takve izjave nisu u duhu dobrosusjedskih odnosa.

Smatram da zastupnici Hrvatske u Europskom parlamentu nanose direktnu i veliku štetu BiH. Iznijeti takve kvalifikacije kakve je Marijana Petir izrekla u Pododboru za sigurnost Odbora za vanjske poslove EP-a, koji je direktno involviran za stanje u BiH i donošenje odluke o stjecanju kandidatskog statusa BiH. Izreći takvu kvalifikaciju u službenom Bruxellesu, koja ne korenspondira s realnom stvarnošću, za mene predstavlja nekorektnu i nediplomatsku gestu. To nije dobar odraz dobrog parlamentarizma, a kamoli dobrosusjedskih odnosa”, izjavila je Kapetanović za N1.

Zastupnica u državnom Parlamentu je kazala da joj nije jasno otkud hrvatskim parlamentarcima takvi podaci.

Nevjerojatno je otkud hrvatskim parlamentarcima, ne samo Petir, već i još nekim kolegama, podaci o nekakvim vehabijskim podacima o kojima naše sigurnosne službe nemaju nikakve podatke. Otkud priča o tisućama vehabija koje su navodno u BiH, a obavještajne službe tvrde da ih ima 120, od kojih je većina kazneno procesuirana, a ostali su pod strogim policijskim nadzorom”, rekla je Kapetanović za N1 i upitala se otkud nekome pravo da ‘baca ljagu na BiH’.



Otkud pravo hrvatskoj europarlamentarki, koja pripada grupaciji kolega koji se s našim HDZ-om deklariraju kao nositelji temeljnim europskim vrijednosti pravo da baca ljagu na BiH i da priča o činjenici da je zabrinjava sve veći broj žena koje se pokrivaju i građana koji odlaze u džamiju. Izbor vjere je vaša privatna stvar. Ja kao građanka BiH nisam primjetila da je povećan trend pokrivanja maramama i kakve to veze ima s islamskim radikalizmom? Ali odlaženje u džamiju petkom na džumu, ulazeći u tako duboke stvari, to bi bilo kada bismo mi pitali zašto oni idu nedjeljom u crkvu. To se nas ne tiče, to je privatna stvar”, smatra Kapetanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI