OBILJEŽENA 32. OBLJETNICA USTROJAVANJA TIGROVA! ‘Neka nam zajedništvo i žrtva podnesena za slobodu i neovisnost bude uporište i izvor snage u svakodnevnom radu’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

U povodu 32. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u subotu je čestitao Tigrovima, ističući kako je njihova povijest počela s vjerom u Hrvatsku, a odvažnost i zajedništvo ostvarili nezamislivo i naizgled neostvarivo, objavilo je Dnevno.

“Pouka koju smo spoznali u Domovinskom ratu i koju nikada ne smijemo zaboraviti je da ujedinjeni oko istog cilja i vođeni istom željom možemo svladati sve teškoće” ističe u čestitki ministar Medved, koji je bio jedan od Tigrova.

“Na današnji dan prisjećamo se slavnih trenutaka kada smo se u kasnu jesen prije 32 godine okupili u Rakitju. Spojila nas je ljubav prema Domovini i neizmjerna želja da obranimo i oslobodimo svoje domove, obitelji i sve naše ljude. Isti motiv vodio nas je u svim godinama Domovinskog rata koje su uslijedile i tako smo postali jedna od najcjenjenijih brigada Hrvatske vojske”, navodi ministar.

Ističe kako je iz Rakitja 1990. poslana poruka zajedništva, samopouzdanja i mladosti momaka okupljenih iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Isti taj osjećaj i naše geslo ‘Za Hrvatsku kao Tigar’, vodilo nas je i održalo naše zajedništvo u svim godinama Domovinskog rata, a ono nas, na jedinstven način, povezuje i danas”, naglasio je.Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Ujedinjeni oko istog cilja, možemo svladati sve teškoće

“Pouka koju smo spoznali u Domovinskom ratu i koju nikada ne smijemo zaboraviti je da ujedinjeni oko istog cilja i vođeni istom željom možemo svladati sve teškoće. Taj nauk, plaćen krvlju naših poginulih Tigrova i svih hrvatskih branitelja, moramo primjenjivati i danas u izgradnji budućnosti. Neka nam zajedništvo i žrtva podnesena za slobodu i neovisnost bude uporište i izvor snage u svakodnevnom radu”, poručuje ministar.

Ističe i kako je naša budućnost i jamac sigurnosti danas Hrvatska vojska nastala na temeljima postavljenima upravo u Rakitju prije 32 godine.

“Gledajući mlade Tigrove, pripadnike 1. mehanizirane bojne, koji danas časno nose naše slavne crne beretke, s istim žarom u očima kakav smo mi imali prije 32 godine, prisjećamo se naših prijatelja koji su dali živote pod ovim znakom, simbolom pobjede, domoljublja i zajedništva i kojima dugujemo slobodu koju danas živimo”, naveo je Medved.

Istaknuo je i kako mu je bila čast imati povijesnu priliku biti jedan od Tigrova.

“Dragi Tigrovi, čestitam vam naš dan! Za Hrvatsku kao Tigar!”, poručio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Facebook Comments

Loading...
DIJELI