Plenkoviću hoćete li zabraniti ‘Tigrovima ‘ i ‘Gromovima’ izvođenje njihovih pjesama?

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

U jednoj svojoj nastavnoj pjesmi pripadnici 1. gardijske brigade "Tigrovi viču "za dom spremni". Poznato je da su isti pozdrav koristili i Gromovi (2. gardijska brigada):

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine Đuro Glogoški je točno ocijenio izjave Predraga Štromara, Furia Radina, Milorada Pupovca u kojima govore da su obilježja HOS-a, koje su bile legalne postrojbe Oružanih snaga RH, fašističke oznake, Glogoški ih je ocijenio vrlo opasnim.

“Svjedoci smo da se oni koji su branili RH i hrvatski narod, danas nazivaju fašistima..“

HNS-ovci to i potvrđuju jer u svom odgovoru pozdrav HOS-ovaca nazivaju ustaškim pozdravom.

Poznato je da je HNS stranka koja je svojim djelovanjem, a posebno djelovanjem njihove predsjednice Vesne Pusić sprovodila velikosrpski Memorandum SANU 2. Nikada se nisu ogradili niti suprostavili toj podršci fašističkoj agresiji na Hrvatsku.

U mojim knjigama i tekstovima u više navrata sam upozoravao na činjenicu da pozdrav ZDS nije bio jedino pozdrav HOS-ovaca.O tome govori i e-mail koji sam dobio danas:

Naslov: Tigrovi (1. gardijska brigada) urlaju “za dom spremni”
Datum: Tue, 29 Aug 2017 11:55:46 +0200
Šalje: Miro Banović

 

Poštovanje!
U prilog trenutnom antifašističkom, jugokomunističkom i velikosrpskom orgijanju oko pozdrava “Za dom spremni”, u čemu sramotno već godinama sudjeluju i HDZ, i SDP, i HNS, i svi veći mediji u Hrvatskoj, također i pravosuđe i policija, dostavljam jednu od pjesama 1. gardijske brigade “Tigrovi”, zove se Pjesma nastavnog tima 2. Naime, Tigrovi u svojoj pjesmi viču “za dom spremni”. Jesu li oni rasisti, fašisti, nacisti, mrzitelji? Riječi dostavljam ispod, a melodija je poznata, radi se o kršćanskoj pjesmi “Glory, glory, aleluja!” Izvedbu Tigrova možete poslušati na youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=vgRI56iMdkE

Je li konačno došlo vrijeme da i svijetu i nogometnim organizacijama, i raznim mamlazima napokon objasnimo ZNAČENJE “za dom spremni”, umjesto da razgovaramo tko ga je izmislio? Tko je uopće izmislio domoljublje? Nikoga 90-ih nije zanimalo što je tko radio 40-ih. Uzeli su se nacionalni simboli, valuta, šahovnica itd. jer je to hrvatsko ili domoljubno. Amerikanci, Rusi, Englezi, Kinezi, Japanci, svi su oni počinili daleko veće zločine od nas, SAD je ostao i po zakonima rasistička država uz progon crnaca do debelo iza 2.svjetskog rata, Australija je sve do iza 2000. imala izrazitih problema s rasizmom na najvišim razinama, Belgija je 50-ih dovodila tamnoputu djecu u kavezima u cirkus da ih ljudi mogu gledati, i dalje da ne nabrajam, a ipak se nitko nije odrekao nikakvih simbola pod kojima su počinili sve te stravične zločine, ubojstva, silovanja, bacanja atomskih bombi itd. A u Hrvatskoj čovjek ne smije reći da je spreman za svoj dom, jer je tamo neki ustaša bio spreman isto tako za svoj dom, pa je to onda zločin? Koliko glup čovjek mora biti da tako razmišlja, i da ne vidi odakle dolaze takva razmišljanja u hrvatski javni prostor. Pa da smo se tako ponašali u ratu, izgubili bismo ga u par mjeseci.

Ustali su prije zore i otišli svi
Ustali su prije zore i otišli svi
Ustali su prije zore i otišli svi
U boj teški krvavi

Ale ale aleluja
Ale ale aleluja
Ale ale aleluja
Sretan put Tigrovima

Sad smo došli al’ idemo dalje do kraja
U žilama krv nam teče palih Tigrova
Što su hrabro i sa pjesmom u boj krenuli
ZA DOM – SPREMNI – TIGROVI

Uz Božju pomoć dušmana ćemo pobijediti
Uz Božju pomoć dušmana ćemo pobijediti
Ako treba za hrvatsku umrijet ćemo svi
Ako treba za hrvatsku umrijet ćemo svi

Ale ale aleluja
Ale ale aleluja
Ale ale aleluja
ZA DOM – SPREMNI – TIGROVI
(Ova poruka poslana je među ostalim i nekim članovima HAZU, sveučilišnim profesorima, djelatnicima u nekim medijima, klubovima zastupnika, MUP-u, uredima Predsjednice i Premijera, te nekim povjesničarima i HHO-u.)

Srdačan pozdrav, uz želju da što prije ozdravimo od društvenih duševnih bolesti poput antifašizma i štokholmskog sindroma…

Poznato je da se pozdrav koristili i Gromovi (2. gardijska brigada):

 „Zovi samo zovi…“,

Pjevali su ratnici Gromovi,

Za dom spremni bili

Živote svoje nisu žalili.

http://crnemambe.hr/crne-mambe/stalne-rubrike/domoljubno-pero/domoljubno-pero/hrvoje-horvat/920-ime-gromovi-crne-mambe-domoljubno-pero

Koliko je sramotno ponašanje onih koji pozdrav iz Domovinskog rata nazivaju ustaškim pozdravom govori i priča iz slučaja Šimunić.

Naime, u Srbiji su se jako naljutili na izjavu jednog europskog sportskog dužnosnika koji je stavio znak jednakosti između Šimunićeva pozdrava “Za dom” i uzdignuta tri prsta Novaka Đokovića kojim proslavlja pobjedu pa su Večernje novosti zamolile povjesničara Dragana Petrovića neka pojasni što zapravo znači kada Srbin podigne tri prsta. Petrović je podsjetio kako su nekada, prije Drugog svjetskog rata, Srbi polagali prisegu s podignuta tri prsta, ali spojena dok se 80-ih godina uvodi pozdrav s raširena tri prsta. Ovaj srpski znanstvenik se poziva na fotografije od prije Drugog svjetskog rata gdje Srbi prisežu sa spojena tri prsta, ali i da su “tri raširena prsta karakteristična za vojnike nacističke Njemačke i ustaše u NDH”. – Bilo koji nacionalni pozdrav može biti dio pažljivo njegovane tradicije, a može vremenom i evoluirati. Tako je bilo i sa srpskim pozdravom. Tri rastavljena prsta kao naš suvremeni pozdrav je patentiran 1988. u vrijeme okupljanja Srba iz Srijema, Banata, Kosova i Metohije, koji su zahtijevali promjenu Ustava Srbije. To je bio odgovor probuđenog naroda na provokacije Albanaca, Hrvata i Slovenaca, koji su prkosili s dva prsta, što je anglosaksonska viktorija. Srbi su tada počeli pozdravljati s visoko uzdignuta raširena tri prsta, obično s obje ruke i visoko iznad glave.

https://www.vecernji.hr/vijesti/srbi-ljuti-zbog-izjednacavanja-za-dom-i-tri-prsta-907447

Da, Srbi znaju kako bilo koji nacionalni pozdrav može vremenom i evoluirati! Ali našim HNS-ovcima Hrvatima ne može evoluirati usklik ZA DOM!

Srbi se ponose što je ovaj njihov pozdrav nastao u Miloševićevo vrijeme. Ali HNS-ovci kažu da su neki njihovi članovi bili branitelji, ali im smeta pozdrav HOS-ovaca i Tigrova, a ne smeta im pozdrav Miloševićevih fašističkih agresora kojim su slavili svoja fašistička divljanja po Hrvatskoj (o njihovim genocidnim radnjam govori i presuda stalnog suda u Haagu, koju ni HNS-ovci, a ni Vlada ne žele ni spomenuti!)

Ali, čak i to što HNS-ovcima smeta to što su Ustaše prve koristile ZDS kao svoj pozdrav svjedoči o velikom žalu HNS-ovaca za Jugoslavijom.

Kako to?

Radi se čak o njihovoj podršci Prve Jugoslavije i fašističke diktature Karađorđevića.

Hrvatski povjesničar prof. Rendić –Miočević nas podučava kako ti promicatelji velikosrpskog fašizma, što u stvari jesu svi oni koji napadaju pozdrav ZDS,  koji jeste ustaški pozdrav iz 1932. godine, dakle iz vremena fašističke velikosrpske diktature, nipošto ne pomišljaju da postanak ustaškog pokreta prije nastanka Nezavisne Države Hrvatske tumače u kontekstu oslobodilačke borbe … popraćene pozdravom Za dom spremni iz 1932. godine. Ta je borba  ujedno bila antifašistička jer je bila usmjerena protiv beogradske monarhofašističke diktature (podcrtao JP).

http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/46449-vijece-za-suocavanje-s-prosloscu-prilika-za-rehabilitaciju-komunizma

Treba li podsječati na atentat u Beogradu u Narodnoj skuštini 1928. i na mnoge druge zločine nad Hrvatima u Prvoj Jugoslaviji koji očito ne smetaju HNS-ovcima?

Vratimo se činjenici kako se Srbi ljute što njihov fašističk ipozdrav iz Miloševićevog vremena korištenog u Domovinskog ratu kao prepoznatljiv pozdrav fašističkog sagresora poistovjećuju s ustaškim pozdravom iz 1932. godine iz vremena kada je on očito bio znak antifašističkog otpora velikosrpskom fašizmu, a neki u RH im daju za pravo. Iz jednostavnog razloga što velikosrpski fašizam nad Hrvatima HNS-ovcima ne smeta, zar ne?

A  logično bi bilo da se Hrvati, a ne Srbi, ljute što se fašistički pozdrav TRI PRSTA izjednačava s antifašističkim pozdravom ZDS.

Pri tome bi normalnim ljudima trebalo biti jedino važno da se on koristio u borbi i pobjedi nad velikosrpskim fašističkim agresorima u Domovinskom ratu. U borbi koja je dovela do slobodne nam Hrvatske.

Ponovit ću kako se slična hajka digla i u Tuđmanovo vrijeme kada je uvedena kuna. Na Tuđmana iz tog vremena i načina na koji je on riješio „problem“ podsjeća ono kako o ploči u Jasenovcu danas govori Hasanbegović:

„“… za nas kao za stranku taj slučaj ne postoji. Spomen obilježje poginulim pripadnicima legalne hrvatske ratne postrojbe iz Domovinskog rata ne može biti predmet rasprave – uključujući simbol te postrojbe.”

http://www.dnevno.hr/uncategorized/hasanbegovic-ploca-u-jasenovcu-ne-moze-biti-predmet-rasprave-1055878/

Kao što ni Tuđman nije raspravljao s „antifašistima“ o kuni, zar ne?

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI