RAHIM ADEMI NAPUSTIO GENERALSKI ZBOR! ‘Duboko su me uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Vijest da je umirovljeni general Rahim Ademi napustio Hrvatski generalski zbor (HGZ) proširila se poput munje medijskim prostorom.

Na takav potez se odlučio nakon što dodjela priznanja za njegovu knjigu “Samo istina” nije održana u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora u Zagrebu, kako je unaprijed najavljeno u medijima, već u knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Večernji list je objavio njegov tekst ostavke.

Ovo su dijelovi:

“Relativno dugo sam bio uvjeren da je Hrvatski generalski zbor (HGZ) časna i uzorna udruga, tim prije što je dio njezinih članova bio upravo takav, ali kako sam naivno vjerovao da će svi koji su znali tko sam i kakav je bio moj doprinos tijekom Domovinskog rata govoriti i svjedočiti na sudu samo i isključivo istinu kad su me lažno optužili prvo na Haaškom sudu, a zatim i na hrvatskim sudovima, tako sam naivno vjerovao da su svi hrvatski generali to što bi i trebali biti. Pogriješio sam.A vrhunac mog nezadovoljstva i okidač da napustim HGZ je sastanak Upravnog odbora HGZ-a gdje su zabranili da mi se u prostorijama udruge uruči Velika zlatna plaketa ‘Bili smo prvi kad je trebalo’ koju mi je dodijelila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91. (UHBDR ’91.) u suradnji s drugim udrugama proizišlim iz Domovinskog rata, iako je već bilo dogovoreno da to bude 5. listopada 2022. u 11 sati.

Ovakvom odlukom su me duboko uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general. Pa gospodo moja, nije prostor HGZ-a privatna svojina, pa i ja imam pravo kao član koristiti ga jednom u životu. Umjesto da im bude drago da njihov član dobije tu veliku nagradu, istu večer je netko iz Upravnog odbora dao portalima lažnu vijest ‘kako je general Ademi tražio promociju svoje knjige od HGZ-a’ što je laž jer ja to nikada od njih nisam tražio”, napisao je Ademi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI