IZRAELSKI MOSSAD NAPAO VOJNI OBJEKT U IRANU! Krajnje desna vlada Benjamina Netanyahua sprema se za više konfrontirajuću politiku prema Teheranu

Foto: Morteza Nikoubazl/Guliver Image

Neimenovani američki dužnosnici jučer su potvrdili sumnje da Izrael stoji iza napada dronom tijekom vikenda na navodni vojni objekt u iranskom gradu Isfahanu, pojačavajući zabrinutost da se krajnje desna vlada premijera Benjamina Netanyahua sprema za više konfrontirajuću politiku prema Iranu. Međunarodni pregovori oko iranskog nuklearnog programa također su u zastoju, piše Geopolitika.news.

New York Times je izvijestio da je ovaj napad malim bespilotnim letjelicama bio “djelo Mossada, glavne izraelske obavještajne agencije, prema visokim obavještajnim dužnosnicima koji su bili upoznati s dijalogom između Izraela i Sjedinjenih Država o incidentu”. Pišu da je objekt koji je pogođen u subotu bio usred grada i nije se činilo da je povezan s nuklearnom energijom. Iran je u nedjelju priopćio da je kompleks radionica u središnjoj pokrajini Isfahan napadnut s nekoliko mikro letjelica (MAV), ali da ih je protuzračna obrana uspješno odbila.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI