UKRAJINA BLIŽE ČLANSTVU U NATO-u? Kijev priznaje da do toga ne može doći dok rat s Rusijom ne završi

NATO Secretary-General Jens Stoltenberg and Czech President Petr Pavel hold a joint press statement at the Alliance headquarters in Brussels, Belgium April 19, 2023. REUTERS/Johanna Geron

Zemlje članice istočnog krila NATO-a očekuju da će samit saveza u Vilniusu u srpnju postaviti Ukrajinu na jasniji put prema članstvu, jednom kad rat s Rusijom završi, objavljeno je na samitu istočnih članica u Bratislavi u utorak, prenosi Reuters, objavio je portal Geopolitika.news.

NATO saveznici su se prepirali po pitanju brzine eventualnog pristupa Ukrajine NATO-u, a sam Kijev priznaje da do toga ne može doći dok rat s Rusijom ne završi.

Predsjednik Volodimir Zelenskij sastao se s europskim čelnicima prošli tjedan u Moldaviji dok je pozivao NATO da obeća sigurnosne garancije ako članstvo još nije moguće.

Predsjednici istočnih zemalja NATO saveza, od kojih većina graniči s Ukrajinom ili Rusijom, sastali su se u utorak s glavnim tajnikom saveza Jensom Stoltenbergom, u znak daljnje podrške Ukrajini u približavanju NATO-u.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI