VUČIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: ‘Sve što su potpisali i predstavnici EU-a mora biti provedeno’

Foto: Tomas Tkacit / Guliver Image

“Sve što je potpisano u dijalogu Beograda i Prištine, što su potpisali i predstavnici EU-a mora biti provedeno, a svi dužnosnici s kojima sam razgovarao znaju naše crvene linije”, izjavio je u intervjuu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uoči nove runde razgovora dviju strana 18. ožujka, izvještava Hina, objavio je portal Geopolitika.news.

Vučić se u prethodna dva dana, u okviru priprema za trilateralni sastanak s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem u Ohridu pod pokriviteljstvom EU-a i šefa eurodiplomacije Josepa Borrella, sastao s posebim predstavnikom Unije za dijalog Miroslavom Lajčakom, a danas i s posebnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

Vučić je u razgovoru s američkim dužnosnikom ukazao na “nepromijenjenu poziciju Srbije u pogledu očuvanja mira i stabilnosti u regiji i rješavanja otvorenih pitanja između Beograda i Prištine”, istaknuvši neophodnost “potpune primjene do sada potpisanih sporazuma” i “očuvanje državnih i nacionalnih interesa” Srbije, priopćeno je iz Vučićeva ureda.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI