ALADROVIĆ NAJAVIO: Cijeli paket mjera za ožujak bit će predstavljen krajem veljače

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

O blažim mjerama koje je na današnjoj sjednici Vlade predstavio premijer Andrej Plenković referirao se ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade odgovarao je na pitanja o situaciji na tržištu rada i potporama za očuvanje radnih mjesta.

“Izašli su podaci za siječanj ove godine u odnosu na prošlu, imamo porast nezaposlenih za 18 posto, no broj osiguranika je smanjen za manje od 7000. Trend u zadnjih nekoliko tjedana je da raste potražnja za domaćom radnom snagom, posebno u ugostiteljstvu i građevini. Raduje nas da očekuju dobru turističku sezonu”, rekao je Aladrović.

Kako dodaje, svi ugostitelji će i za veljaču imate sve subvencije i mjere za očuvanje radnih mjesta.

“Ovo je poruka Vlade prema ugostiteljima jer će im se omogućiti određeni prihodi, i dalje im želimo osigurati mjere za fiksne troškove za cijeli mjesec i mjere za očuvanje radnih mjesta. Epidemiološke mjere koje će biti na snazi od 15. veljače vrijede do 1. ožujka. Cijeli paket mjera za ožujak bit će predstavljen krajem veljače”, rekao je ministar. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI