Ikona hip-hop glazbe se zaredio i postao propovjednik: Obavio je i nekoliko vjenčanja

Arhiva portala Povijest.hr

Dana 30. ožujka 1962. godine rođen je MC Hammer, američki glazbenik, plesač, zabavljač i kršćanski propovjednik. Rodio se pod imenom Stanley Kirk Burrell u gradu Oaklandu u Kaliforniji (taj se grad nalazi preko puta San Francisca, s druge strane Zaljeva San Francisco). MC Hammer imao je čak osmero braće i sestara.

Hammerova uspješna glazbena karijera započela je krajem 1980-ih godina. Veliki uspjeh postigao je hitom Can’t Touch This, a  poznat je i po svojem plesačkom umjećem te svojim zaštitnim znakom, tzv. Hammer hlačama. Hit je bio zajamčen jer je podloga preuzeta od uspješnice Ricka Jamesa Superfreak s početka 1980-ih.

Snimio je ukupno 12 studijskih albuma, a najveću slavu doživio je u prvoj polovici 1990-ih godina. Smatra ga se i jednim od začetnika rap popa te ikonom hip-hop glazbe.

Neobičan atentat: Princ nećak ubio svog polustrica, saudijskog kraljaKrajem 1990-ih godina MC Hammer počeo djelovati kao kršćanski propovjednik. Postao je čak i zaređeni duhovnik, što znači da može obavljati i vjenčanja (nekoliko je vjenčanja doista i obavio). Nakon približavanja vjeri izjavio je da slova MC u njegovom nadimku po novome znače Man of Christ.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI