‘RIČUĆI LAV’ PREDVIDIO SVOJU SMRT! Njegova skandalozna majka bila je kćer američkog milijunaša

Foto: Wikimedia Commons

Dana 30. studenog 1874. godine rođen je Winston Churchill u jednoj od najuglednijih britanskih aristokratskih obitelji. Otac mu je bio Lord Randolph Churchill, mlađi sin sedmog vojvode od Marlborougha i ugledni političar (jedno vrijeme i britanski ministar financija). Majka mu je bila Jennie Jerome, poznata ljepotica, kći američkog milijunaša Leonarda Jeromea, kojeg su nazivali “kralj Wall Streeta”.

Winston je rođen u palači Blenheim, slavnom sjedištu vojvoda od Marlborougha u engleskom Oxfordshireu. Zanimljivo je da je mladi Winston najranije godine proveo u Irskoj, gdje mu je djed bio potkralj. S 26 godina već je napisao 3 knjige i bio izabran za zastupnika u britanskom parlamentu, objavila je Povijest.hr.

Budući da je Winstonu Churchillu otac umro mlad, on se trudio brzo postići što više u životu, u strahu da će i sam rano umrijeti. No, doživio je 90 godina života. Za svoje literarne radove dobio je Nobelovu nagradu za književnost. Manje je poznato da je Churchill bio i strastveni slikar. Naslikao je više od 570 slika, a jedna mu je prodana za čak milijun funti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI