Bliži se borba za polufinale sa Srbijom, muče ih ove jake strane Hrvatske

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska je nakon uvjerljive i očekivane pobjede nad Kinom osigurala nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva vaterpolista, a time je izboren i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Tamo je čeka Srbija, ulog je ulazak u polufinale, što će dati veliki motiv za utakmicu koja je na rasporedu u utorak, po sadašnjoj satnici, u pet popodne po našem vremenu.

Hrvatski vaterpolisti ulaze u utakmicu puni želje za još jednim korakom na SP-u u Dohi, a tako gledaju i u taboru Srbije, s riječima nekoliko tamošnjih reprezentativnih aduta na dan koji je za srpske vaterpoliste bio slobodan, jer su borbu za četvrtfinale preskočili zbog toga što su svoju ‘ulaznicu’ dohvatili osvajanjem prvog mjesta u skupini u prvom krugu.

Hrvatska preklani slavila

Susreti Hrvatske i Srbije su uvijek posebni, a posljednji od njih na velikom natjecanju, bio je prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a okončan je s 14:12 u korist hrvatskih vaterpolista baš u ovoj fazi turnira, u četvrtfinalu, u kojem slijedi i novi ogled.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Izgubili smo u četvrtfinalu u Budimpešti. Bili su nešto bolji. Glavni aduti su im odlični centri Lončar, Vrlić, Krapić. Njih moramo neutralizirati. Imaju odličnu vanjsku liniju, također su izvrsni plivači”, dodao je Nemanja Vico, dodajući i da će obračun u bazenu biti žestok.

Hrvatska ušla u finale! Barakude pobijedile s 11:8



“To nema sumnje, sigurno je da smo motivirani i jedni i drugi. Ne predajemo se do kraja i tako će biti i ovoga puta. Mislim da imamo šanse, da ova utakmica završi u našu korist. Željni smo duela, jedva čekamo da počne. Puno bi nam značila pobjeda i za samo natjecanje i za daljnju karijeru u reprezentaciji. Ne trebam pričati da ćemo dati sve od sebe”, kaže srpski reprezentativni centar.

Puno jakih utakmica

Borbu Hrvatske i Srbije najavio je i još jedan srpski reprezentativac, Sava Ranđelović, koji pamti ranije dvoboje s hrvatskim vaterpolistima. “Fizički i psihički teške utakmice do samog kraja. Bilo je nezaboravnih utakmica poput Kazanja, Rija, Beograda, bilo je i dana kada su oni bili bolji”, rekao je Ranđelović i dodao:

“Mirni smo, hladne glave, spremni pokazati da smo u dobroj formi. Odlično se poznajemo, nema tu iznenađenja u igri. Presudit će detalji, mirnoća, veća želja. Duel je derbi četvrtfinala jer se zna kakva uzbuđenja donosi. Vjerujem u ekipu, napravit ćemo sve što možemo da bismo slavili.”

“Odlično se poznajemo, često smo i igrali i trenirali zajedno. Znamo koje su im vrline, a gdje su malo slabiji. U Zagrebu, na Europskom prvenstvu su pokazali da su odlična ekipa, da su zreli za medalju”, rekao je Nemanja Vico, centar srpske reprezentacije, a objavila je službena stranica Vaterpolskog saveza Srbije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI