Dalić ga odmarao na klupi, sad je spreman za radove u polju: ‘Nije sramota ni ako skupljaš boce’

Screenshot: Instagram/martin.erlic/paulokatusa

Nakon što je Hrvatska završila nastup na Euru u Njemačkoj, većina hrvatskih reprezentativaca posvetila se odmoru prije povratka u klubove, ali za jednog Vatrenog je on itekako radan. Naime, Martin Erlić je odlučio ‘zavrnuti rukave’ i raditi u polju, a za 26-godišnjeg stopera je ovaj posao došao nakon što je na Euru pratio utakmice s klupe.

Zlatko Dalić je u Njemačkoj prekrižio Erlića iz svojih planova u posljednjem redu, dajući prednost Marinu Pongračiću. Po Dalićevim riječima, Erliću je presudila sezona u dresu Sassuola u Italiji, koji je ispao iz Serie A, iako je većina navijača očekivala njegov bolji status.

Martina prati nejasna klupska budućnost, što je ostavilo trag i na velikom turniru, ali je on odlučio ostaviti brige sa strane i raditi na obiteljskom imanju Erlićevih u Tinju, nedaleko od Zadra.

Foto: Screenshot, Instagram

 

Radio je na polju i ranije, voli prirodu, a takvo je i obiteljsko okruženje kod Erlićevih roditelja u Tinju, selu koje se nalazi između Biograda i Benkovca. Ranije fotografije, dok je bilo manje toplo, su stopera Vatrenih već pokazivale u poslu toliko različitom od onog nogometnog.



Put ovog Vatrenog bio je posut trnjem: ‘Skupljali smo boce i živjeli u štali’

Pričao o svojem djetinjstvu

Tada je u emisiji ‘Knjaz kod Vatrenih’ na HTV-u razgovarao s Robertom Knjazom o tome kako je izgledalo njegovo djetinjstvo, koje je bilo jako skromno.

Foto: Instagram/CROPIX

“Kada sam ja rođen, moji su živjeli u štali. Bile su životinje u jednoj prostoriji i od njih nas je dijelio samo jedan zid. Bilo je jako teških trenutaka, čak i skupljanja boca. Koliko danas samo Hrvata skuplja boce. Nije sramota, ali to nikada nisam rekao. Takve neke stvari volim inače zadržati za sebe”, otkrio je Erlić.

Unatoč tome, postao je uspješan u nogometu, nametnuo se u Italiji i probio se do reprezentativnog dresa.

Foto: Screenshot, Instagram

“Otac me naučio da i zadnjih deset kuna podijelim s prijateljima. Uvijek mi je govorio da je bitno da me ljudi cijene, a ne da me pamte kao škrtu i sebičnu osobu. Uvijek pozdravljam svaku osobu, to radim iz poštovanja, od čistačice pa do direktora”, rekao je Erlić kako gleda na život.

Ugovor ga sa Sassuolom veže do ljeta 2026., a u protekloj sezoni, imao je 32 nastupa i jedan gol u Serie A te još jedan nastup u Kupu Italije. Za Vatrene je do sada odigrao devet utakmica, i to u domaćem remiju i gostujućoj pobjedi protiv Francuza te u pobjedi nad Danskom u gostima, sve u europskoj Ligi nacija u mandatu Zlatka Dalića, koji je donedavno ima puno više povjerenje u njega, nego što je to bio slučaj u Njemačkoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI