Debitant na Olimpijskim igrama: Iza uspjeha Aurela Benovića krije se potresna priča

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Hrvatski gimnastičari Aurel Benović i Tin Srbić sjajno su počeli svoj nastup na Olimpijskim igrama. Obojica su odradili jako dobre nastupe u kvalifikacijama, te su izborili nastupe u finalima, preskoka, preče.

Za razliku od Srbića koji ima olimpijskog iskustva i srebrnu medalju osvojenu na Igrama u Tokiju, za 24-godišnjeg Benovića, inače rođenog Osječanina, ovo je premijerni olimpijski nastup.

Prvi preskok donio mu je 14,566 bodova, dok je drugi preskok ocijenjen s 14,900 bodova, što mu je osiguralo plasman u finale.

‘Imam vremena pripremiti se za finale’

“Osjećam se fantastično. Još uvijek sam pod dojmom. Prezadovoljan sam sa svoja dva skoka. Mislim da sam dobro iskoristio svoju priliku. Što se tiče partera, malo sam bio tužan kada sam završio, ali s obzirom na to da sam preskok odradio dobro, parter je sada na stranu. Imam problema sa zadnjom ložom, prati me već ta ozljeda tjedan dana i s tim se borim. Imam sada vremena to sanirati, odmoriti se, vratiti se treninzima i pripremiti se za finale”, rekao je Benović za HTV. 

Službeno potvrđeno: Hrvatski gimnastičari Benović i Srbić u finalu Olimpijskih igara



No, iza njegova uspjeha krije se potresna priča.

A protekla je godina bila izuzetno teška za ovog hrvatskog gimnastičara koji je kao dijete ostao bez oca. Naime, prošle godine ostao je i bez majke i to svega nekoliko tjedana nakon što ju je spasio reanimacijom.

“Budeći se ujutro u 7:30 zatekao sam mamu u ne najboljem fizičkom stanju, ali kao i svaki dan, s obzirom na to da je već dugo bolesna, mislio sam kako će popiti svoje lijekove, opet će se to smiriti. No nažalost to ovog puta nije bilo tako… Samo se srušila”, prisjetio se svojevremeno Benović tog događaja na Instagramu.

“Zovem Hitnu, plačem, oživljavam vlastitu majku. Srce joj je stalo. Pravovremenom reakcijom i brzim dolaskom liječničke službe ponovno se vratila i nadam se da će se brzo oporaviti”, dodao je tada hrvatski gimnastičar.

Nažalost, majka mu je preminula tijekom operacije srca, a prije nego li je umrla dao je obećanje kako će se boriti za plasman na Olimpijske igre. Već u travnju ove godine obećanje je uspio, a sada će imati priliku boriti se i za medalju u finalu koje je na rasporedu 4. kolovoza.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI