Dinamo potvrdio veliki transfer Marka Pjace, opet je navukao najdraži dres: ‘Lijepo je vratiti se kući’

Foto: Screenshot Dinamo

Marko Pjaca vratio se u Dinamo. Krilni napadač napustio je Rijeku te će ponovno igrati za zagrebački klub koji ga je 2016. godine prodao Juventusu za rekordnih 29.4 milijuna eura. Pjaca je po povratku u Dinamo dao izjavu za službenu stranicu kluba.

“Lijepo je vratiti se kući. Jako sam sretan, veselim se ponovno ići u pobjede s Dinamom. Nema prevelike filozofije, presretan sam, vratio sam se doma, ovo je moj klub, davat ću sve od sebe kao što sam uvijek davao. Nadam se da će i ova epizoda u Dinamu biti sretna kao i prošla, možda i bolja”, rekao je Pjaca.

Pjaca je u Juventusu imao velikih problema s ozljedama

Juventus je imao velike planove s Pjacom, međutim doživio je dvije teške ozljede zbog kojih nikad nije ostvario puni potencijal, već je bio na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju.

Novi Zeland šokirao Hrvatsku u drami: Zadnje tri minute ostali bez koša i energije u završnici



Karijeru je spektakularno oživio prošle sezone u Rijeci. U 31 utakmicu za klub postigao je sedam i namjestio pet golova te bio ključni igrač momčadi koja je dobar dio sezone provela na prvom mjestu SuperSport HNL-a, a u SuperSport Hrvatskom kupu je došla do finala. Dinamu su ipak pripala oba trofeja.

“Sezona je bila dosta dobra. Vratio sam se. Jedan od ciljeva bio mi je vratiti se u reprezentaciju Hrvatske, što sam ostvario, kao i odlazak na Euro. Nažalost, rezultat nije bio najbolji, no što je tu je. Zato je danas sretniji dan – povratak u Dinamo”, dodao je Pjaca.

“Dinamo se podigao na višu razinu u odnosu na vrijeme kada sam ja bio”

Prošlo je osam godina otkako je napustio Dinamo. “Pratio sam klub cijelo vrijeme. Dinamo se podigao na višu razinu u odnosu na vrijeme kada sam ja bio. Onda smo u Europi bili još novi, uvijek je bila nervoza. Sada se igra sa stavom, dominantno. Ostvareni su dobri rezultati u Europi. Nadam se da će tako biti i ove i u narednim sezonama”, nastavio je Pjaca.

U svlačionici će ponovno dočekati kapetana Arijana Ademija, ali i Marka Roga, koji je na posudbi iz Cagliarija. “Neće mi trebati previše vremena za prilagodbu. Da, s njima dvojicom sam već dijelio svlačionicu ovdje. Veselim se i zbog njih dvojice. Ovo će biti jedna lijepa sezona”, vjeruje Pjaca.

“Svi preduvjeti su tu da sezona bude jako lijepa”

Dinamo će u novu sezonu SHNL-a krenuti početkom kolovoza, a očekuje ga i borba za Ligu prvaka, u čijim kvalifikacijama kreće od play-offa. Dakle, potrebno je savladati jednog suparnika kako bi se igralo elitno europsko natjecanje. U slučaju poraza, Dinamo će igrati u Europa ligi.

“Odličan početak sezone. To je isto jedna razlika u odnosu na moje vrijeme prije osam godina u Dinamu. Sad je dosta više navijača, tome se jako veselim. Europa je zagarantirana, što je jako lijepa stvar za klub, igrače i navijače. Svi preduvjeti su tu da sezona bude jako lijepa”, zaključio je Pjaca.

‘Dobrodošao doma’

Ova objava oduševila je navijače Dinama. “Dobro došao doma Marko, idemo samo jako”, “Još Pašalića kupiti”, “To je to”, “Dobrodošao, Markane”, “Napokon”, “Čekali ga kao suho zlato”, “Kako je dobro vidjeti te opet”, “Tako je”, “Dobrodošao doma”, samo su neki od komentara koje su navijači Dinama oduševljeno ostavljali ispod ove objave.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI