Đoković se sasvim otvorio: ‘Imao sam 12 godina kad su bombardirali Srbiju, to je vjerojatno trauma’

Foto: GuliverImage/REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Novak Đoković je bio nepobjediv na Australian Openu od 2018. godine, od tada je osvojio četiri naslova i jedan turnir propustio jer se nije htio cijepiti, no u petak je stao čudesni niz od 33 pobjede. Jannik Sinner izbacio ga je iz polufinala Australian Opena pa potom u nedjelju i osvojio svoj prvi Grand Slam turnir u životu pobijedivši Danila Medvjedeva.

Nakon svega je Đoković napustio Australiju s gorkim okusom pa je dao intervju za australski Channel 9, odnosno emisiju Today Show u kojoj je razgovarao s voditeljem Karlom Stefanovicem.

“Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine, kada nijedan srpski sportaš nije smio sudjelovali na međunarodnim natjecanjima. Bila su to izazovna vremena, no očvrsnula su me. Lako sam mogao otići drugim putem, no mislim da je moja sudbina bila igrati tenis i ostvariti velike rezultate”, rekao je Đoković.

“Imao sam 12 godina u vrijeme kada su dva i pol mjeseca non-stop trajala bombardiranja”

 

Potpuno rasulo u Dinamu i veliki preokret: Barišić ipak sazvao izvanrednu sjednicu IO-a kluba



 

Dodao je kako je rat utjecao na njega, ali nije siguran koliko. “Imao sam 12 godina u vrijeme kada su dva i pol mjeseca non-stop trajala bombardiranja. Ponekad se sjetim toga, najčešće kad čujem vatromet jer me on podsjeti na eksplozije bombi. Nije ugodno, to je vjerojatno trauma. No, da se vratim pitanju… Da, mislim da je to povezano s činjenicom da ne odustajem”, dodao je.

“U Srbiji postoji izreka: možete ubiti nas, naše tijelo, ali ne i našu dušu. Vjerujem u to. Pogledajte koliko je tenisača u povijesti ostvarilo ono što sam ja uspio? Ne govorim to kako bih se hvalio, već se želim podsjetiti i shvatiti što sam ostvario”, istaknuo je srpski tenisač.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI