Donna Vekić senzacionalno pobijedila Gauff: Sjajnom igrom se plasirala u četvrtfinale

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić se plasirala u četvrtfinale olimpijskog turnira u pojedinačnoj konkurenciji pobjedom u meču protiv druge nositeljicu, Amerikanku Coco Gauff sa 7-6 (7), 6-2 nakon dvosatne borbe na stadionu Philippe Chatrier u Roland Garrosu.

Druga tenisačica svijeta i finalistica Roland Garrosa iz 2022. u prvom je setu povela sa 5-2 i u osmom gemu imala set-loptu. No, od tog trenutka Vekić je sjajnom igrom napravila veliki preokret i osvojila 11 od sljedećih 12 poena te izjednačila na 5-5.

Hrvatska tenisačica je bila ponovno suočena s gubitkom prvog seta u ‘tie-breaku’, u kojem je Gauff povela sa 6-4, ali je Vekić na to odgovorila s tri uzastopna poena. Na svoju prvu set-loptu Donna je napravila dvostruku pogrešku, ali ju to nije izbacilo iz ritma. S nova dva poena završila je prvu dionicu meča koja je trajala čak 70 minuta.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Coco Gauff je pokušala doći do preokreta i prva je napravila ‘break’ u drugom setu te povela sa 2-1, ali će se kasnije pokazati da je to bio posljednji gem za aktualnu pobjednicu US Opena. Vekić je odmah vratila ‘break’ pa nanizala još dva gema za vodstvo 4-2.

Presudnim se pokazao sedmi gem u kojem je 28-godišnja Osječanka spasila tri povezane ‘break’-lopte (0-40) i povela sa 5-2. Neobranjivim napadima je Vekić došla do tri meč-lopte i na drugu došla do jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Za plasman u polufinale hrvatska tenisačica će igrati protiv bolje iz dvoboja Ukrajinke Marte Kostjuk i Grkinje Marije Sakkari.



Vekić slavila u dva seta: ‘Nisam to očekivala, bila sam spremna na veliku borbu’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI