DVAPUT SE JAKO LOMIO! Dalić o onima koji ga napadaju: ‘Smeta im ako sam vjernik, ako pozdravljam branitelje i kažem mladima da ostanu’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dan nakon što je Hrvatska u finalu Lige nacija u Rotterdamu nakon raspucavanja s 11 metara ostala korak do naslova, sa slavljem koje je pripalo Španjolskoj, Zlatko Dalić se s dijelom igrača vratio u Hrvatsku, a u programu Nove TV, gostujući u Dnevniku, još jednom se osvrnuo na put kojim su Vatreni prošli – ne samo na završnom turniru u Nizozemskoj.

“Tužni jesmo, ali prevladava ponos na ono što smo napravili u Rotterdamu. Ponos je zbog naših igrača, ponosni smo i na navijače, mislim da ovo još nismo imali, toliko puno navijača da nas dođu pratiti”, opisao je Dalić kako je to izgledalo na ‘Final Fouru’, pa dodao: “Bilo je i tuge, ali bit će još prilike.”

Dalić je istaknuo i koliko vrijede Španjolci, jer su uspjeli utjecati na to da Hrvatska ne pokaže više.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

“Imali smo kvalitetnog protivnika koji je bio dobar, možda je kod nas prema naprijed bilo premalo dobrih akcija. No, utakmica je bila taktički zahtjevna, puno smo se potrošili, dali smo koliko smo mogli dati”, opisao je izbornik.

Posebna tema bio je Luka Modrić. Čeka se objava odluke o nastavku reprezentativne karijere, kapetan Vatrenih rekao je da tu odluku već ima, ali za sada nije otkrio što planira.



Izbornik je izbjegao odgovoriti zna li kakva je Modrićeva odluka, ponovio je tek svoje ranije riječi, one prije gostovanja na Novoj TV. “Luka će sad odlučiti što i kako dalje. Treba ovoj reprezentaciji, žao mi je zbog svih nas, a i zbog njega što to nismo osvojili”, istaknuo je Dalić, pa nastavio: “Neka se malo odmori, na njemu je odluka”.

AP Photo/Frank Augstein/Guliver Image

Hrvatska nije došla do trofeja, ali priča će ići dalje.

“Žao mi je da nismo osvojili zlato, no uvijek treba ostati neki cilj, neka ambicija, da se nešto prestigne. Sada je na ovoj momčadi taj zadatak”, opisao je Dalić, pa naglasio: “Letvicu smo dignuli jako visoko, sada smo došli u situaciju da smo drugi u Europi, to je velika stvar”.

Čeka se hoće li Modrić ostati ili otići, no nije to jedini potencijalni oproštaj. Dalić je bio suočen s pitanjem i o nastavku reprezentativne karijere Ivana Perišića i Domagoja Vide.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

“Ne vjerujem da će biti još oproštaja, Vida i Perišić su igrači koji nam trebaju, nadam se da će ostati”, rekao je izbornik. Gledajući prema naprijed, Dalić je u krugu kandidata sada u napadu s potencijalnim novim adutom, Dionom Drenom Beljom, ali Beljo nije jedini s obzirom na to da će minute tražiti i Petar Musa.

“Tražimo nove igrače za jesen, za kvalifikacije, pogotovo prema naprijed, zvali smo i njega i Musu da osjete atmosferu, da budu spremni. Očekujem da će se u svojim klubovima igrom ubaciti u reprezentaciju”, smatra izbornik.

Dalić je govorio i o svojem kraju s Vatrenima, dvaput se već lomio…

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

“Trebao sam nakon Rusije otići, pa nisam, pa nakon Katra, pa sam ostao, takva su bila moja razmišljanja o mogućem odlasku. No, gurao me novi motiv”, opisao je izbornik što ga vuče dalje, pa dometnuo:

“Ponosan sam na svojih pet godina, na reprezentaciju, na igrače, na svoju karijeru. Kritika će uvijek biti, dio su našeg folklora. No, ja se pet godina nisam ni s kime posvađao kao izbornik, a ako sam negdje pogriješio, rekao sam da ću se popraviti.”

“Smeta ako kažem da sam vjernik, ako spomenem branitelje, smeta i ako kažem da mladi ostanu u Hrvatskoj, zato dolaze kritike”, zaključio je Dalić u programu Nove TV o onima koji ga napadaju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI