Hajdukovci posjetili Ovčaru i memorijalno groblje: Jednom Hajdukovcu je sve posebno emotivno palo

Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Hajdukova delegacija jutro je uoči zaostalog gostovanja u trećem kolu SuperSport HNL-a kod Osijeka posjetila Vukovar te položila vijenac i zapalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u povodu skorašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Posjetili su i Spomen-dom i Masovnu grobnicu na Ovčari te zapalili svijeće na grobovima generala Blage Zadre i legendarnog vukovarskog branitelja Marka Babića. Domaćin hajdukovcima bio je legenda obrane Grada Heroja Ivan Lukić Zolja.

Osijek čeka Hajduk krcatoj Opus Areni: Zekić zna recept za pobjedu, Karoglana brinu izostanci

U delegaciji bio i mladi hajdukovac iz Vukovara

Delegaciju su činili predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić, kapetan Lovre Kalinić, team manager Stjepan Badrov te mladi igrač Šimun Hrgović (19), koji je rodom iz Vukovara. Hrgovićev otac Ivica bio je sudionik Domovinskog rata, a u borbi na Trpinjskoj cesti dobio je metak u vrat. Spasili su ga suborci koji su ga izvukli kroz polje kukuruza.



“Mi smo porijeklom iz Satrića, tu iz Dalmatinske zagore, ali živjeli smo u Vukovaru. Moj tata je došao poslom u Vukovar, trbuhom za kruhom. Ja i Šimun rođeni smo Vukovarci. A dida Luka, moj otac, mu je kupio prvi balun čim je prohodao. Dida je umro prije mjesec dana…”, ispričao je u ožujku za Slobodnu Dalmaciju otac Ivica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI