Hrvati pomeli parket sa Slovencima: Ni Dončić nije mogao ništa pred sjajnim kapetanom

Foto: Tonci Vlasic / CROPIX

Hrvatski košarkaši su u izvanrednom nastupu na početku kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Parizu slavili sa 108:92 protiv Slovenije.

Predvođeni kapetanom Darijem Šarićem koji je imao trostruko-dvoznamenkasti učinak i s neočekivano fantasičnim predstavama Gorana Filipovića i Danka Brankovića, Hrvatska je u potpunosti nadigrala momčad koju je predvodila velika NBA zvijezda Luka Dončić, unatoč njegovom trostruko-dvoznamenkastom učinku (26 poena, 11 skokova i 10 asistencija).

Na fotografiji: Dario Šarić. Foto: Tonci Vlasic / CROPIX

Šarić je svoju sjajnu izvedbu statistički zaokružio na 19 poena, te po 10 skokova i asistencija, a šuterski raspoloženi Filipović imao je 21 poen, sa 6/7 za tricu (Dončić je imao 0/9).

Na fotografiji: Ivica Zubac. Foto: Tonci Vlasic / CROPIX

Ivica Zubac završio je s 18 poena, osam skokova i pet asistencija, Branković se jako razigrao u drugom poluvremenu i došao je do 15 poena, a vrijedi dodati i učinak Marija Hezonje (12 poena, osam asistencija i šest skokova) te Jaleena Smitha (11 poena).

Na fotografiji: Mario Hezonja. Foto: Tonci Vlasic / CROPIX

Hrvatska će u srijedu igrati protiv Novog Zelanda u drugom kolu, a samo će pobjednik turnira, na kojem su u drugoj skupini domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, ići na Olimpijske igre i upasti u skupinu A s Australijom, Kanadom i pobjednikom turnira u Španjolskoj.



Stigle su oštre reakcije židovske zajednice na objavu hrvatskog sportaša: Evo što je proslavljeni košarkaš poručio

Hrvatska je ovom pobjedom najvjerojatnije u polufinalu izbjegla favoriziranu Grčku u drugoj grupi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI