Ivanišević posvjedočio kakva im je muka s Đokovićem: ‘Tri dana nas je okovao lisicama, čupao nam nokte’

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Goran Ivanišević trener najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića, nominiran je nedavno za nagradu Najbolji trener 2023. godine, objavio je ATP. Sada je povodom te nominacije dao intervju za portal We are tennis a u kojem je govorio o svom odnosu s Đokovićem posvjedočio o nekim stvarima koje su do sada bile skrivene od očiju javnosti.

“Kakav je Novak? Najbolje bi ga bilo opisati kao direktora neke korporacije. Uspjesi su ga izdvojili od drugih, ali ovisi o profitu. Kao što gubici utječu na korporaciju, tako utječu i na njega. Ako gubi, pada mu tržišni udio i pada na ljestvici. A Đoković, kao i svaki vrhunski tenisač, to teško podnosi”, rekao je Ivanišević pa kroz šalu odgovorio na pitanje kako se Đoković ponaša kad rezultati nisu dobri:

“Nije lako s njime, pogotovo kad mu stvari ne idu na ruku. Jednom nas je tri dana vezao lisicama, mučio nas i čupao nam nokte… Puno je toga o čemu ne mogu pričati. Ali tu smo, još uvijek smo živi. Moje srce je i dalje u redu. Iako, već sam čovjek u godinama i morao bih više paziti na njega.”

Sjajni Đoković: Osmi put u karijeri završio sezonu na prvom mjestu na ljestvici najboljih



Ivanišević je također istaknuo da se divi Đokoviću zbog svega što je dosad postigao, ali i zbog činjenice da s 36 godina i dalje jednako želi uspjeh kao što ga je htio na počecima karijere. Osim toga, opisao je kad je jedini trenutak kad se ljuti na Novaka.

“Stalno radi na tome da bude bolji. To je za mene kao trenera, ali i za ostatak tima, ujedno dobra i loša stvar. Bitno je popravio svoje voleje, generalno je jako popravio igru na mreži. Teško ga je proći, a ranije nije bilo tako. Sada zna što radi na mreži. Puno, puno jače udara forhende”, rekao je Ivanišević pa dodao:

“Ljut sam na njega samo ako nekad bez razloga viče na nas, ali znam da nije lako nositi se s porazom kad izgubi meč. On se bori sam sa sobom. Jasno mi je da mu nije lako motivirati se jer je već osvojio sve, ali baš uvijek uspije pronaći motivaciju.”

Foto:instagramscreenshot

Nije lako, nije lako, nije lako. To je život. On je broj 1. Uvijek želi više i stalno želi nešto bolje”, rekao je Ivanišević i zaključio:

“Kada pravi Novak Đoković izađe na teren ni jedan drugi igrač na svijetu nema šanse”, zaključio je hrvatski trener.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI