Izbornik Dalić najavio odlazak s klupe nakon Eura? ‘Ne znam hoću li voditi Vatrene nakon Njemačke’

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija  plasirala se na Europsko prvenstvo pobjedom protiv Armenije. Izborniku Zlatku Daliću to je već četvrto veliko natjecanje na kojem će voditi Hrvatsku. Izbornik Zlatko Dalić ponovio je  da nije u potpunosti zadovoljan igrom Hrvatske te da očekuje neka poboljšanja u samoj igri.

“Nisam očekivao ovako teško kvalifikacije, ostali smo bez puno igrača, to se odrazilo na rezultat. Nismo bili najbolji što možemo biti, morat ćemo puno bolji biti ako želimo nešto napraviti na Euru. Sebi ne zamjeram ništa puno, kao ni ikom drugom. Cilj smo ostvarili. Igrači nisu odustali nakon listopada, nastavili su slijediti mene kao izbornika. Nikad nisam bio jači ni spremniji”, započeo je Dalić razgovor za Dnevnik Nove TV.

Budimir pogotkom u prvom poluvremenu odveo Hrvatsku na EURO

“Budimir je primjer profesionalca”

“Mi za Euro moramo biti bolji. Ako nam se vrate Perišić i Kovačić, bit ćemo u kadru jači, Ne možemo čekati da Luka ili Brozović riješe utakmicu. Mlađi igrači moraju dati više od sebe, biti agresivniji. Ovo što smo pokazali nije dovoljno za napraviti dobar rezultat na Euru. Mladi igrači imaju privilegiju igrati s Lukom Modrićem.



Budimira nije bilo u reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva. On je Šutio i radio, objasnio sam mu zašto ga nisam zvao. Primjer je pravog profesionlca, kojem nisu trebali menadžeri i novinari da ga stave u reprezentaciju.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Marco Pašalić donosi igru jedan na jedan, nama to fali i Marco je pokazao da je igrač za budućnost. Mora nastaviti tako i onda ćemo imati dobrog igrača. Nisam bio sretan s bočnim igračima koji nisu dovoljno centrirali. Borna Sosa je dobro odigrao, ali mora biti još bolji. To očekujem od drugih bekova.

 

“Odbio sam puno poziva zbog Hrvatske”

“Ne mogu zamisliti reprezentaciju bez Perišića, pogotovo na velikom natjecanju. S njim sam u kontaktu i nadam se da će biti spreman. Nadam se da ćemo u Njemačkoj napraviti naš narod ponosnim. Odbio sam zbog Eura puno poziva.

Bio sam u velikom pritisku. Moja uloga izbornika nema cijenu. Hrvatsku ću voditi u Njemačkoj sigurno, a što će biti kasnije, vidjet ćemo. Možda je trenutak za neke mlađe. Istrpio sam puno toga, a nakon Njemačke bit će sedam godina”, zaključio je Dalić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI