Krišto već imala broncu, ali ju je VAR dodijelio Kosovarki: Oduzeli joj naknadno ‘zlatni bod’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hrvatska džudašica Katarina Krišto poražena je susretu za broncu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od kosovske džudašice Laure Fazliu “zlatnim bodom”, odnosno wazarijem, što samo po sebi govori koliko je Hrvatica bila blizu osvajanju brončane medalje, ali je više strpljenja, nažalost, imala Kosovarka.

Krišto je ostala bez bronce nakon poraza koji se dogodio na uistinu šokantan način, jer je našoj džudašici presudila treća opomena nakon minute i 23 sekunde dodatnog perioda.

Borba je završila bez bodova, ali s dvije opomene za svaku od džudašica, a u dodatnom periodu Krišto je nakon 1:23 minute igre ostvarila wazari, i praktički već počela slaviti broncu. No, nakon video pregleda 22-godišnja hrvatska džudašica je dobila treću opomenu zbog hvatanja ispod pojasa i pobjeda je pripala kosovskoj reprezentativki.

Foto: Damir Krajac / CROPIX / Ilustracija

Bila je to peta borba za hrvatsku reprezentativku, nažalost i drugi poraz u nizu, a nakon što je jutarnji dio programa završila s tri pobjede, u finalnom bloku je prvo izgubila polufinale, a potom i borbu za broncu.

Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je “zlatnim bodom” slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi, dok je u četvrtfinalu porazila Koreanku Jisu Kim, također wazarijem, da bi u polufinalu izgubila od Meksikanke Prisce Awiri Alcaraz, pa zatim i od Fazliu.



Loša i dobra vijest: Barakude izgubile od Talijana, ali mlada džudašica Katarina Krišto u polufinalu

Facebook Comments

Loading...
DIJELI