Majka je nepovratno uništila odnos sa Lukom Dončićem: Nesmotreni potez je bio koban

Izvor: Instagram

Stara narodna mudrost govori kako je obitelj i prijatelje najbolje držati daleko od poslovnih odnosa, a da je tome tako posvjedočio je na svojoj koži i Luka Dončić, koji je zbog svoje majke ostao bez prava korištenja vlastitog imena.

Dončić i njegova majka Mirijam Potrebin završili su na sudu, kada je Luka shvatio kako nema pravo korištenja njegovog imena kao brenda, što je rezultiralo parnicom Luke protiv njegove majke.

Slovenac je zasjao kao košarkaš još kao maloljetnik i kao takav nije mogao upravljati svojom tvrtkom LD77 i raznim inačicama, nego je to u njegovo ime činila njegova majka Mirijam.

Prenijela vlasništvo

To očito nije bio problem za Luku, no nakon svađe s majkom odlučio je podijeliti imovinu, da bi shvatio kako ne može koristiti vlastito ime, jer je tvrtka koja koristi njegov žig i brend u vlasništvu Borisa Požega.



Screenshot: Instagram/Mirjam Poterbin (@mirjampoterbin)

Dončić, iako ima samo 24 godine ima već impresivnu košarkašku karijeru iza sebe, a sve je počelo u tadašnjoj Union Olimpiji, za koju je tada nastupao njegov otac, da bi potom još kao mladi tinejdžer prešao u jedan od najvećih europskih klubova Real Madrid, gdje je tada igrao jako dobro i već s 13 godina potpisao petogodišnji ugovor.

Vrijednost njegovog brenda Luka Dončić 7 jako je narasla prelaskom iz Reala u NBA pa je vjerojatno tu Boris Požgaj vidio priliku za zaradu i došao do 40 posto tvrtke, dok 60 posto drži Mirijam, što se nije svidjelo Luki i krenuo je u sudsku bitku za svoj brend.

Kako se pisalo Mirjam Poterbin je Borisu, poslovnom čovjeku iz Ljubljane, koji je stekao svoje ime u svijetu nekretnina i u ugostiteljstvu, tijekom njihove ljubavne veze prenijela upravljanje svim poslovnim firmama koje koriste ime i brend Luke Dončića.

Razlaz s majkom

Boris Požeg nije stranac niti u košarkaškim krugovima, gdje mu je nadimak Piksi, a i bio je pod istragom zbog tri krađe dva vozila i skutera, koje je Mirijam dala Luki, no Požeg je sve to demantirao.

Screenshot: Instagram/Mirjam Poterbin (@mirjampoterbin)

Sud na kraju nije prošao dobro za Luku Dončića, iako je on tvrdio kako nije povezan sa spornim brendom i da on ne odobrava stavljanje proizvoda i usluga na tržište pod tim imenom, kao i da je bio premlad kada je spomenuti brend registriran, te da je tako neobaviješten potpisao potrebne dokumente i vođenje posla prepustio svom roditelju.

Dončić je nakon svega povukao tužbu protiv svoje majke, ali obiteljski odnosi su im se zbog novca koji donosi ime i lik najboljeg slovenskog košarkaša i NBA zvijezde zauvijek uništili, a Luka je nakon toga obnovio odnos s ocem Sašom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI