NBA liga mogla bi se igrati u kolovozu: ‘To je jedna od opcija za rješenje’

screenshot

Gotovo na dnevnoj bazi mijenjaju se informacije vezane za budućnost NBA sezone, prenosi Sportklub.

NBA liga trenutno je suspendirana na razdoblje od 30 dana, a sve je izvjesnije kako je to tek početak stanke koja bi po projekcijama ureda lige mogla potrajati sve do sredine lipnja.

Amerika nije dobro reagirala na širenje koronavirusa, slažu se mnogi u zemlji, sporo se stvara funkcionalan sustav koji bi se trebao boriti protiv te napasti, a u tu svrhu štetu je doživio i sport koji je u potpunosti blokiran. Igrači su dobili posebne upute, ne smiju napuštati svoju okolinu, izbjegavati mjesta s previše ljude te koliko je moguće vrijeme provoditi u samoizolaciji. Čini se kako bi taj period ipak mogao itekako potrajati.

Kako javlja proslavljeni NBA novinar Adrian Wojnarowski, ovih dana NBA klubovi će dobiti informaciju o prognostičkom elementu koliko će ih koštati razdoblje neigranja. Kako kaže popularni Woj, vlasnici klubova naširoko su svjesni kako se liga neće nastaviti prije ulaska u ljetne mjesece, a navodno već postoji preporuka da se traže slobodni termini za arene sve do kraja kolovoza kada bi se trebala igrati završnica.

Interesantno, Sportklub je pisao kako NBA sve više razmišlja o promjeni termina sezone, nešto što je stiglo kao prijedlog iz uprave Atlanta Hawksa, a s ciljem da se u budućnosti izbjegne preklapanje s NFL sezonom koja, složit će se mnogi, uzima priličan kolač gledanosti u svom najaktivnijem dijelu. Pored NFL-a tu je sveučilišna sezona američkog nogometa tako da NBA od listopada pa sve do siječnja pati na gledanosti.



Jedan od prijedloga jest da sezona započne oko 15. prosinca, a završi finalom u kolovozu, višom silom, klubovi bi niti krivi, niti dužni prisilno mogli dobiti priliku vidjeti kako bi izgledao taj eksperiment.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI