Nezaustavljivi Đoković u finalu Wimbledona! Psovao na publiku pa ispalio: ‘Sjajno je biti dio nove generacije’

Guliver Image

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale Wimbledona nakon što je sa 6:3, 6:4, 7:6 pobijedio Talijana Jannika Sinnera. Đoković će deveti put igrati u finalu Wimbledona i ukupno 35. put u finalu nekog Grand Slama što bi bio apsolutni rekord i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Protivnik će mu biti pobjednik meča Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev.

Đoković je nešto sporije ušao u prvi gem ovog meča. Dopustio je protivniku dvije break lopte, spasio ih je, da bi potom on Sinneru oduzeo servis i došao je do prednosti. U drugom setu je napravio brejk kod 1:1 pa spasio jednu brejk loptu da bi Sinner pravu šansu konačno dočekao u trećem setu.

Sinner je imao dvije set-lopte kod 5-4 i 15-40 na Đokovićev servis, ali Novak je to izvukao pa se izrugivao britanskoj publici koja je bodrila Talijana tako što se kreveljio kao da plače. Treći set je na kraju otišao u tie-break, a tamo je Đoković skoro nepobjediv. Završio je treći set u svoju korist sa 7:6 (7-4), mučio se nešto s očima, bio je mini-break zaostatka, ali Talijan nije to iskoristio…Poveo je 3:1 no do kraja je ostao na samo jednom poenu.

Đoković je u meču pogodio 11 aseva, a Sinner osam te je spasio svih šest brejk lopti koje je Talijan imao. Đoković je pogodio 33 winnera uz 21 pogrešku dok je Sinner imao 44 izravna poena, ali čak 34 pogreške. Đoković je deset godina bez poraza u Wimbledonu.

“Tijesan meč, polufinale je. Tijesna tri seta. Možda rezultat ne odražava ono što je bilo na terenu, bilo je jako gusto. Treći set mogao je osvojiti on, imao je 15-40 na 5-4, promašio nekoliko udaraca i dozvolio mi da uđem u tie-break. Puno pritiska u trećem setu, imao sam šanse, ali dokazao je zašto je lider nove generacije i jedan od najboljih igrača na svijetu, bez sumnje”, rekao je Đoković nakon pobjede.



“Sjajno je biti dio nove generacije, sviđa mi se”, nasmijao se Đoković.

Igra završni meč i nakon 14 godina nakon prvog.

“Volio bih vjerovati da igram najbolji tenis. Mi smo dio pojedinačnog sporta, pokušavaš se pouzdati u sebe dok izlazite na teren. Valjda je 36 novih 26, dobro se osjećam. Jako sam motiviran, inspiriran sam igrati tenis koji volim. Toliko mi je toga dao, i obitelji i meni. Zahvalan sam na tome, pokušat ću biti iskren i uzvratiti uslugu sportu, igrati dok god budem mogao”, rekao je Novak.

Što sad do finala?

“Oporavit ću se pa gledati dva vrhunska igrača jednog protiv drugoga, obojica igraju vrhunski tenis. Uživat ću sa stola na masažu”, završio je Đoković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI