Nije ono čemu se nadao, ali izbora nema: Rebić jedva čeka pobjeći iz Turske, nazire se kraj agonije

Photo by SeskimPhoto via Guliver

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić dugo je vremena otpisan u turskom velikanu Bešiktašu, a iz kluba mu je nedavno rečeno da se na njega ne računa i da može tražiti novi klub.

U Tursku je Rebić stigao prije godinu dana a sada je po svemu sudeći došlo vrijeme za rastanak. Odavno je otpisan, pa je od igrača koji vrijedi 40, spao na igrača čija je tržišna vrijednost samo 2,5 milijuna eura.

A toliko mu iznosi godišnja plaća u Turskoj. S obzirom da ima još godinu ugovora, Rebića se Bešiktaš ne može lako riješiti, ali je turski velikan spreman pustiti ga na posudbu i da novi klub preuzme dio njegove plaće do isteka ugovora.

Od Rebića su Turci tražili da sporazumno raskine ugovor, ali naravno on je zbog novca to odbio uraditi, čak i pod cijenu da sjedi cijelu sezonu na tribinama.

Aco Petrović dobio žustru reakciju iz Srbije, Pešić ga nije štedio: ‘Nemojte da nas on uči što moramo’



Međutim, čini se da će se ubrzo sva ta agonija završiti i da će bivši hrvatski reprezentativac imati momčad u kojoj će igrati, a ujedno će dobiti ono što mu po ugovoru pripada. Iako realno gledajući, to nije ono čemu se nada. Stigle su ponude, no vjerovatno bi on želio puno više od puke borbe za “preživljavanje”.

Sada je sve izvjesniji povratak u Seriju A, gdje je već igrao četiri sezone kao član Milana, a bio je i u Fiorentini i Veroni. Trenutno se za njega zanimaju Monza, Cagliari i Genoa i sve su šanse da će jedan od njih u idućem razdoblju dovesti Rebića na posudbu.

Radi se uglavnom o momčadima koji bi mogli biti u borbi za opstanak, ali Rebić nema ništa protiv povratka u Italiju, iako će tek morati donijeti odluku. Možda su ambicije i dalje najveće, no nema puno vremena niti izbora, tako da bi trebao izabrati jedan od timova i reći ‘da’.

30-godišnji Rebić je ponikao u ekipi Splita, pa je igrao u Fiorentini, Leipzigu, Veroni, Eintrachtu, ali je dosta nazadaovao kada je otišao u talijanskog velikana Milan. U Bešiktašu je od prošlog ljeta, a za turski sastav je odigrao 23 utakmice, zabio jedan gol i imao pet asistencija.

Rebić je prije tri godine okončao reprezentativnu karijeru. Žestoko je tada napao selektora Zlatka Dalića i analitičare, pa su za njega vrata reprezentacije odmah bila zatvorena i vrlo  brzo su ga svi zaboravili.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI