PA OVO POSTAJE SVE GORE I GORE! Marko Pjaca upitan i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pitanje je nakon koliko će Pjaca uopće moći zaigrati pravi natjecateljski nogomet, a samim time pitanje je hoće li biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Marko Pjaca zaista nema sreće, taman kako je ljetos ostvario transfer života vrijedan 23 milijuna eura, već na samom početku sezone zadesila ga je ozljeda zbog koje je pauzirao tri mjeseca. Oporavljeni Pjaca brzo je uhvatio ritam i počeo sve češće igrati u Juventusu, ali onda je došla ta nesretna, nepotrebna i nevažna prijateljska utakmica s Estonijom. Pjaca je zadobio jednu od najtežih ozljeda koju nogometaš, ma bilo koji sportaš, može dobiti. Puknnuo mu je prednji križni ligament.

Prva procjena je kako Marka neće biti na terenima između šest i osam mjeseci. Cijelu situaciju s oporavkom pojasnio je liječnik reprezentacije Boris Nemec.

“Nakon takve ozljede pacijent nakon operacije ima u programu fizikalnu terapiju, nakon tri mjeseca počinje s pravocrtnim trčanjem, kasnije s promjenom pravca kretanja. Terapija je stalna, a obavlja se po predviđenom programu. Oporavak traje šest mjeseci, ali podvlačim ono što se možda ne zna, posljednja preporuka FIFA-e je sedam do osam mjeseci”, objasnio je dr. Nemec, prenose Sportske novosti.

No, ono što valja naglasiti jest kako se s ovakvom ozljedom ne smije žuriti na teren. Dakle, pitanje je nakon koliko će Pjaca uopće moći zaigrati pravi natjecateljski nogomet, a samim time pitanje je hoće li biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Liječnik reprezentacije nije još siguran…

“Marko Pjaca je ‘li-la’ kada je u pitanju Svjetsko prvenstvo u Rusiji”, kazao je dr. Nemec.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI