Pogledajte video kojim je Hajduk objavio dolazak Rakitića: Evo koji će broj nositi

Foto: Fedja Klaric / CROPIX

Ivan Rakitić (36) novi je igrač Hajduka. Jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog nogometa nešto prije ponoći potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone uz opciju dodatnog produljenja za još jednu sezonu.

Bivšem veznjaku Seville, Barcelone i hrvatske reprezentacije, koji je napustio saudijski Al Shabab, splitski klub bit će šesti i vjerojatno posljednji u sjajnoj i trofejnoj karijeri.

Rakitić je u saudijskom klubu proveo šest mjeseci, a stigao je tamo iz Seville, te se na društvenim mrežama oprostio. “Dragi navijači, kada sam došao prije šest mjeseci, ugostili ste me kao jednog od vas. Osjećao sam se ugodno sa svojom obitelji. Otkrio sam novu državu, novu religiju. Bilo je to obogaćujuće i nezaboravno iskustvo”, poručio je Rakitić.

Nije ono čemu se nadao, ali izbora nema: Rebić jedva čeka pobjeći iz Turske, nazire se kraj agonije



S Hajdukom je potpisao ugovor na dvije godine i tako održao obećanje navijačima splitskog kluba koje je dao prije nekoliko godina, pa splitski klub sad ima u momčadi tri srebrna hrvatska reprezentativca iz Rusije, jer tu su i Ivan Perišić te Lovre Kalinić.

“Ponosan sam što sam bio dio ovog projekta i siguran sam da će Saudijska Arabija uskoro postati ključan faktor na međunarodnoj razini. Ipak, danas se naši putevi razilaze. Ovo je osobna odluka koju sam donio jer mi se pružila jedinstvena prilika”, izjavio je Rakitić.

Odigrao je 323 službene utakmice za Sevillu, 310 za Barcelonu, preko 100 za Schalke 04, a na početku karijere nastupao je za Basel. U drugom dijelu prošle sezone prešao je iz Seville u saudijski Al-Shabab s kojim je sada raskinuo ugovor kako bi se priključio Hajduku gdje će nositi dres s brojem 11.

Dinamu prekipjelo nakon tvrdnji Šotičekovog oca: Moglo bi biti burno, napravit će neuobičajen potez

Naime, Rakitić je broj 11 nosio tri sezone u svom prvom “mandatu” u Sevilli, dok je u reprezentaciji nosio broj 7, u Baselu 17, u Barceloni 4, a u Schalkeu i Sevilli po povratku nosio je broj 10, a u Hajduku je uzeo taj broj jer je bio slobodan.

S Barcelonom je, inače, osvojio po četiri La Lige i Kupa kralja, koji je za nju u finalu Lige prvaka zabio za pobjedu, a ona mu se odužila uvrstivši ga u svoje legende, kao i u Sevilli koju je kao kapetan vodio do dva trofeja u Europa ligi, te je bio biran u idealne momčadi svih tih natjecanja.

Ovako je najavljen Rakitićev dolazak u Hajduk.

Hajduk je, dakle, objavio video lansiranja Rakete, što je nadimak pod kojim je Rakitić najpoznatiji. “Houston, nemamo problem. Mi imamo rješenje”, piše na kraju snimke lansiranja rakete.

Rakitić u Split stiže u nedjelju te će biti svečano predstavljen na konferenciji za medije čiji je početak zakazan u 19:30 sati u Bijelom salonu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI