Ronaldo stao pred novinare i objasnio zašto je plakao: Portugalski mediji prepuni kritike za njegovu igru

AP Photo/Luis Vieira via Gulive

Portugal je uspio izboriti četvrtfinale Europskog prvenstva, no u utakmici osmine finala sinoć protiv Slovenije ponovo smo vidjeli suze Cristiana Ronalda. Objasnio je zašto je plakao.

Nakon 90 i 120 minuta nije bilo pogodaka, da bi onda u raspucavanju bolji bio Portugal s 3:0 i prošao dalje.

Najbolju priliku su prvaci Europe iz 2016. godine imali u produžecima kada je sviran penal, za koji je odgovornost preuzeo Cristiano Ronaldo.

Slovenija ispala nakon drame udaraca s bijele točke: Nakon utakmice Kek poslao snažnu poruku



Nogometaš Al-Nassra nije uspio pogoditi. Jan Oblak je pročitao njegovu namjeru i obranio mu udarac s 11 metara.

Očigledno je bilo da je ovaj promašaj jako teško pao Cristianu Ronaldu, a najbolje se to vidjeli u pauzi između dva produžetka. U kratkoj pauzi Cristiano Ronaldo je plakao kao malo dijete, ali nakon utakmice je objasnio zašto je plakao.

Iako mnogi kažu da mu je bitna samo osobna statistika i da je veliki egocentrik, prema njegovim riječima, razlozi su drugačiji.

“Ovo će biti moj posljednji EURO, sigurno… naravno”, započeo je Ronaldo, pa nastavio:

“Ali mene ovo ne dira, dirnut sam entuzijazmom. Žao mi je navijača. Uvijek ću dati sve od sebe za ovaj dres, bilo da mi nedostaje ili ne. I radit ću ovo cijeli život. Morate preuzeti odgovornost”.

Podsjetimo, u raspucavanju je Cristiano Ronaldo također preuzeo odgovornost. Postigao je gol, ali je Jan Oblak bio jako blizu toga da mu ponovno obrani udarac.

Ovo je za Cristiana Ronalda rekordno šesto Europsko prvenstvo, nakon što je nastupio na svakom od 2004. godine kada je s Portugalom kao mladić izgubio u finalu od Grčke na domaćem terenu.

2016.godine osvojio je titulu u Francuskoj, a sada juri postati prvi igrač koji je postigao gol na šest različitih prvenstava Europe.

Portugal će u četvrtfinalu za protivnika imati Francusku koja je izbacila Belgiju, pa Ronaldo neće imati nimalo lagan zadatak.

Mediji ga nimalo ne štede

No domaći mediji uopće nisu oduševljeni njegovom igrom. Čitani Publico kritizira njegovu igru u remiju protiv Slovenije i prolasku Portugala na jedanaesterce te ju vrednuje ocjenom 4/10. “Još jedna loša izvedba kapetana. Kao i u prošloj utakmici, tako je i u ovoj, iako nešto manje, proveo puno vremena na travi”, objašnjava se i dodaje:

“Potom je donosio loše odluke pred golom suparnika, loše je dodavao loptu ispred njega, pokvario time neke akcije, i bio neprecizan u završnicama, iako je jedinu pravu priliku u kojoj je bio neometan imao na kraju drugog dijela.”

Kritike se redaju

Kritizira se i njegova nepreciznost u slobodnim udarcima, “čega smo se nagledali”, ističe da je promašio penal, da ne napada prostor, ne traži dubinu ni suigrače pred golom, a i ne pogađa kao što je nekoć pogađao.

“Ima smisla postaviti pitanje je li Ronaldo u ovakvoj formi prednost ili uteg za momčad. Što bi se dogodilo da je ušao u igru s klupe svjež, dok su Slovenci bili iscrpljeni? To nikad nećemo saznati”, zaključuje se.

Strijelac 130 golova u 211 utakmica za nacionalnu momčad na ovom turniru u 366 odigranih minuta, u susretima protiv Češke, Turske, Gruzije i Slovenije, još uvijek nije postigao gol iz igre. Uputio je 20 udaraca.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI