Salve uvreda Torcide ‘na račun’ Roberta Prosinečkog: ‘To je najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture i nikako ne ide na čast navijačkoj skupini’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Splitski Hajduk i zagrebački Rudeš u nedjelju su igrali utakmicu 5. kola SuperSport HNL-a. Pritom je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, no nakon toga je uslijedilo sramotno i drsko vrijeđanje Roberta Prosinečkog, trenera NK Rudeša, objavio je NK Rudeš u priopćenju.

Ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila za vrijeme utakmice.

Ovo je njihovo priopćenje.

“Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini. I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno.

Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu. I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometaša i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika. Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su ‘tapeti’ i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili”, napisao je u priopćenju Rudešov direktor Stipe Čondrić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI