SJAJNA VIJEST ZA DINAMO SUSJEDE DIGLE NA NOGE! U Srbiji su potpuno šokirani: ‘Oni nam kradu mjesto u LP, naši su u problemima’

Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Već godinama Dinamo jedini doprinosi hrvatskom koeficijentu u Europi sa svojim odličnim rezultatima.UEFA je pripremila nova pravila za Ligu prvaka koja će na snagu stupiti u sezoni 2024./25., a jedno ide na ruku baš hrvatskom prvaku.

U slučaju da osvajač Lige prvaka osigura ulazak u Ligu prvaka preko domaćeg prvenstva (što se redovito događa), prazno mjesto neće, kao dosad, ići prvaku 11. države prema koeficijentu.

Mjesto će tako osigurati najbolja ekipa u champions pathu. To su kvalifikacije koje Dinamo redovito igra, a Dinamo je tamo među najbolje rangiranim klubovima.

No neće  samo profitirati Dinamo nego i ostali klubovi.  Osvajač hrvatskog kupa će Europu pokušati izboriti preko kvalifikacija za Europsku ligu,no ako i ispadne svoj put nastavlja u Europskoj ligi.

Upravo bi isti taj model, kojime bi mogla profitirati zagrebačka momčad, mogao naštetiti srpskim klubovima koji bi mogli izgubiti direktan plasman u grupnu fazu natjecanja.Upravo je ta informacija šokirala srpsku nogometnu javnost čiji su tabloidi i tiskovine doslovno poludjele nakon te vijesti.

Kako Dinamo trenutno ima 55.000 bodova, po koeficijentu je bolje plasiran od Crvene Zvezde koja ima 41.000 odnosno Partizana 23.500 bodova, strahuju da bi upravo zbog hrvatskog prvaka mogli izgubiti izravan plasman. Kako je po trenutnom pravilniku Srbija na 11. mjestu UEFA-ina ranga tako će prvak države iduće sezone imati izravan plasman u grupnu fazu natjecanja dok će doprvak mjesto u Ligi prvaka tražiti putem kvalifikacija.

Šok! Dinamo ‘krade’ Srbiji mjesto u Ligi prvaka: UEFA mijenja pravila, Zvezda i Partizan u problemu’, donosi srpski Mondo.

“Srbija gubi mjesto u LP – Dinamo ispred Zvezde i Partizana”  vrišti na naslovnici B92.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI