Sopiću se pred Lokose vratio jaki adut, pa je najavio: ‘Idemo u Zagreb izboriti finale Kupa’

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Nogometna Rijeka i Kvarner žive u pravoj euforiji, momčad Željka Sopića na čelu je HNL karavane, ožujak su završili u najboljem mogućem raspoloženju. Padali su redom Varaždin, Osijek, Slaven Belupo pa Rudeš.

No početak travnja donose dva velika okršaja koji mogu usmjeriti Rijekine trofejne ambicije. Već sutra igraju polufinale Kupa protiv Lokomotive a u nedjelju ne Rujevicu stiže Hajduk u prvenstvenom okršaju.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

No sve su misli usmjerene na okršaj s Lokomotivom  Kranjčevićevoj s početkom u 16 sati. Popravnog ispita nema, Rijeka mora do pobjede ako žele ostati u borbi za trofej Rabuzinova sunca.

Iako su Lokosi krajnje neugodan protivnik, Sopić ima razloga za optimizam. Nakon što su uspješno apsolivirali Rudeš Riječani s puno optimizma čekaju susret s Lokosima. Trener Sopić praktički sve igrače ima na raspolaganju, a puno mu znači i povratak Nike Jankovića, prvog topnika Rijeke ove sezone, koji je protiv Rudeša ponovno bio na terenu nakon nešto više od mjesec dana pauze.

“Od prve minute smo pokazali da smo ovdje došli po tri boda koje smo u konačnici i osvojili. Pristup je bio ozbiljan pa smo tako uspješno odradili posao”, kazao je Janković.



Rudeš, jednostavno, nije mogao odgovoriti Riječanima ni u kojem segmentu nogometne igre.

“Istina, sve se pitalo nas. Bili smo na nivou i zasluženo pobijedili. Mogla je pobjeda biti i uvjerljivija, ali zadovoljni smo, iz ove utakmice su najvažnija tri boda.”

Utakmica protiv Lokomotive također se igra u Kranjčevićevoj, a to ne ide u prilog ni Lokosima ni Riječanima budući da obje momčadi vole okomitu igru, kombinatoriku, dinamiku, okomitost…

“Osjetili smo teren, znamo što nas čeka u srijedu. Naravno da je Rujevica puno bolja od ovog terena, o tome nema priće, s tim da moram reći da je danas još i bilo dobro u odnosu na onaj teren kakav je bio kad smo posljednji put bili ovdje.  Neka bude ovakav i u srijedu i bit’ će OK.”

Pjaca o svom povratku u reprezentaciju: ‘Opet mi se ostvario san i osjećaj je prekrasan’

Protiv Lokomotive neće biti lako…

“Sigurno da neće, znamo kakav je ulog, ali i u toj utakmici idemo po pobjedu i prolazak u finale. Kako mi se oni čine? Odlično igraju. Mladi su, potentni i sigurno će biti nezgodno, ali ipak mislim da će se više toga nas pitati.”

Lokomotiva je u gostima razbila i Dinamo i Hajduk, ali na Kvarneru se nisu najbolje proveli.

“Teško je snaći se na Rujevici, ozračje koje tamo vlada, Armada… Mi smo uvijek najbolji kad igramo doma pred našom publikom i našim navijačima. Protiv Rudeša je dojam bio kao da igramo doma koliko je bilo naših navijača, zahvaljujem im na podršci i nadam se da ih biti isto toliko i ove srijede.”

Armada je velika konstanta riječkog kluba, i kad je bilo loše, oni su uvijek bili uz klub…

“Mi smo mlada momčad, volimo kad je stadion pun, to nas nekako ispunjava i nadahnjuje. Armada je naš 12.igrač i ne sumnjam da će tako biti i ubuduće.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI